Dolar 46,2647
Euro 53,5460
Altın 6.212,95
BİST 13.900,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 28°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Görevini Yapan Her Kamu Görevlisine Saygılı ve Yardımcı Olmalıyız

Son Sözü Başkent Söyler baskenthaber.org baskenthaber.org@gmail.com
10 Haziran 2021 11:16

Bu vatan için yatmadı satmadı izmir için canını feda eden Şehit Fethi SEKİN‘in kardeşleriyiz biz.

İzmir’imizin polisi sahipsiz değil. Sadece polis haftasında değil her daim yanlarındayız. Sabah bir gazeteci olarak kahvaltı için fırına simit almak için çıktım. Caddenin karşısında hararetli tartışma eller havada iki vatandaş biri bayan biri erkek karşısında iki bayan trafik polis memuru. Aracın evrak isterken vatandaştan polise vatandaş tipimi beğenmedin onun için mi durdurdun aracıma dokunamazsın tavrı dikkatimi çekti.

Araçta flim cam yasak olduğu için göremediği için camı açtırıp evrakları istemiş. Fiziksel tavırlar çok sert agrasif vatandaşta,  polis gayet sabırlı kibar. Vatandaş agrasif tavırlarına devam ediyor ısrarla bir ara bana sen ne duruyorsun çekil git diyerek etrafa tavırları devam ediyor. Bende ben vatandaşım gazeteciyim istediğim yerde dururum bana müdahale edemezsin diyerek gerekli cevabı verdim.

Bir türlü sakinleşmeyen vatandaş tavırlarına devam etti. Diğer polis arkadaşına bu birde kapalı olacak diye hadsiz konuşma bulundu. Bende insan olarak diğer kapalı memuru uyardım memur hanım biraz önce vatandaş sizi tipimi beğenmedin durdurdun diye bahsetti ama o ne yaptı bu kapalı olacak sizin kişiliğinizi eleştirdi. Ben memur hanım devlet kapalı görev yapabilir izni vermişse kimse buna müdahale edemez dedim. Sizin inancınıza saygılı olmak zorunda. Polis memuru bunu hatırlattı kişi benim eşim kapalı ben böyle bir şey söyleyenin karşısında beni bulur deyince şaştım kaldım. Allahtan diğer polis memuru arkadaşı duydu. Neyse bu arada takviye ekip geldi müdahale etti vatandaş konuşurken polis aracının arka bagajına elle vurarak konuşuyordu uyardı en sonunda sustu vatandaşa ceza yazdılar. Bu durum karşısında sahip çıktığım için dönüp bize böyle vatandaşlar sahip çıktığı sürece sırtımız yere gelmez dedi gurur duyuyoruz sizin gibi vatandaş ile deyince. “Bende tabiki size sahip çıkacağız biz şehit Fethi SEKİN’in  kardeşleriyiz bu vatanı satmadı cesurca çatıştı Şehit oldu, onun kardeşlerisiniz tabiki sahip çıkacağız size deyince derin bir sessizlik oldu. Bende iyi görevler diyerek canınızı sıkmayın diyerek yanlarından ayrıldım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.