Dolar 45,5450
Euro 53,1360
Altın 6.686,80
BİST 14.420,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 16°C
Sal 18°C

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

Son Sözü Başkent Söyler baskenthaber.org baskenthaber.org@gmail.com
25 Kasım 2021 07:25

Kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımak, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir.

Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir.

Hak ve adaletin savunucusu ve temsilcisi olarak asırlar boyu insanlığa ışık saçan, köklü bir medeniyetin mensubu olan bu Aziz Millet “Cennet annelerin ayakları altındadır” bilinciyle kadın erkek, yaşlı çocuk demeden canı, hayatı, insanı kutsal bir değer ve dokunulmaz görür. Bizim geleneklerimiz kadını, evinin, ailesinin, sosyal ve ekonomik hayatın en merkezinde görür ve böyle kabul eder.
Bu duygu ve düşüncelerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık yaratarak şahsım olarak kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumu belirtir, kadınların toplumda hak ettiği yere ulaşmasının önündeki tüm engellerin kalktığı bir dünya dilerim.

YORUMLAR

  1. admin dedi ki:

    Emeğine Yüreğine Sağlık

  2. NURİ ÖZMUT dedi ki:

    EMEĞİNİZE SAĞLIK HİLAL HANIM