Tüm Emeklilerin Sendikası’ndan basın açıklamasına çağrı -HABER Mustafa AKGÜL

Tüm Emeklilerin Sendikası,taleplerini birkez daha duyurabilmek amacıyla 19 mart 2024 Salı günü saat 13.30’da Ankara Sakarya Caddesin de ve eş zamanlı Türkiye genelinde ki şube ve temsilciliklerinde düzenleyeceği basın açıklamasına tüm halkı destek olmaya çağırarak, ölüm sınırında yaşam değil, insanca bir yaşam için alanlarda olacağız. Sen de “bu maaşla yaşanmaz, açlığa, sefalete hayır” diyorsan bize katıl. Sesimize sesini kat dedi.
Tüm Emeklilerin Sendikası çağrısında:
Taleplerimizi alanlarda birlikte haykırmak için bütün halkımızı basın açıklamamıza davet ediyoruz…
TALEPLERİMİZ
1. 2008’de uygulamaya konulan emeklilik sistemi değiştirilmelidir.
2. Maaş bağlama oranı yenilenmeli ve en düşük emekli maaşı, işe yeni başlamış en düşük memur maaşına eşitlenmelidir.
3. Memurlara verilen seyyanen ödeme, bütün emeklilerin maaşlarına eklenmelidir.
4. Cep harçlığına dönüşmüş “bayram ikramiyesi” yerine, yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde bir tutar her emekliye verilmelidir.
5. Emeklilerin yaş durumu, kronik rahatsızlıkları ve ilaca bağımlılıkları dikkate alınrak sağlığa erişim kolay ve hemen olmalıdır. Sağlıkta katkı payları kaldırılmalı, ayrımsız bütün hastanelerde muayene, tedavi ve tetkikler ücretsiz olmalıdır.
6. Emeklilerin sendikal örgütlenmelerinin önündeki “yasal” engel kaldırılarak; emekli sendikalarına örgütlenme özgürlüğü tanınmalıdır.
#MustafaAkgülEğitimciYazar
#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni
#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.
mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754










