Dolar 44,7648
Euro 52,9255
Altın 6.947,90
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
20°C
Parçalı Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 15°C
Paz 13°C

Emine Kalafat – Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu İyi ki Var

eminekalafat9@gmail.com Gazeteci - Yazar - Siyasetçi
21 Nisan 2023 01:40

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU İYİ Kİ VAR
Siyasi partilerin milletvekili adaylarını belirleme süreçleri geride kaldı. Belirleme süreci öncesi demokrasiyi işletmek adına “ Temayül Yoklaması “ yapıldı. Özellikle İYİ Parti’ nin bazı şehirlerde sandık kurdurması ve çıkan sonuçlar hem bazı aday adaylarını hem üyeleri değişik bir kanalizeye itti. Çıkan sonuçlardan sonrası ve bu sonuçların milletvekili adaylıklarına yansıması aynı sorgulamaya neden oldu.
Bu milletvekili adaylık tercihleri sadece İYİ Parti’ de değil diğer AKP, CHP’ de de taban nezdinde ciddi sorgulanıyor. Son on beş günde Türkiye’ nin seçim atmosferinde siyasi parti liderlerinden ziyade İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’ nun yaptığı çalışmalar ve mitingler seçim gündemine damga vuruyor.
Ekrem İmamoğlu yoğun kalabalıklara hitap eden açık hava toplantıları gerçekleştirdi. Bu devam edecek gibi. İmamoğlu’ nun seçmenle yani vatandaşla iletişimi çok iyi dokunabiliyor ve şu ana kadar Cumhur İttifakını en yıpratıcı propaganda çalışmasını yapıyor diyebilirim. Ayrıca Ekrem İmamoğlu, 12 aylık maaşını depremzedelere bağışlamış ve seçim süreci ve sonrasında da, kamudan herhangi bir maaş kullanımında bulunmayacakmış…
“ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vatandaşla temas eden çalışmalarına yeni başladı. İlk etkilendiğimiz ve takdir gören sözü seçim çalışmalarına başlayacağı için Ankara Belediyesi’ nden maaş almayacağını ilan etti. “
Bu birçok özellikle 3-5 yerden maaş alan siyasetçiler için örnek alınması hatta yüzlerinin kızarması gereken bir demeçti. Ayrıca Mansur Yavaş yine Ankara Belediye’ sinin yaptığı bir seçim çalışmasında kürsüden vatandaşa şu şekilde seslendi, “Net bir şekilde söylüyoruz. Kandil’i de başlarına yıkarız. Kandil’e de karşıyız, PKK’ya da karşıyız. Eğer bölücülükten bahsedilmek isteniyorsa HÜDA PAR’ın programını okuyun, onlarla birlikte seçime nasıl gidiyorlar, içlerine nasıl sindiriyorlar?” dedi.
Yazılarımı sürekli takip edenler bilir son yerel seçim sonrası yani AKP’ nin özellikle İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesi sonrası “ Yerelden Çıkan İki Lider “ başlıklı bir makale yayınlamıştım. Bugün o yerelin iki lideri bir ay sonraki seçimlerin kazanılmasında önemli etki yapacak. Zaten son 15 gün bize onu gösteriyor. İki belediye başkanı masadaki 4 liderden daha etkili.

Muhabbetle…
Emine Kalafat
Eminekalafat9@gmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.