Dolar 45,7111
Euro 53,4819
Altın 6.716,81
BİST 13.865,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Yağmurlu
Ankara
17°C
Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 22°C

Yenimahalle’de Tiyatro Festivali Devam Ediyor -HABER Mustafa AKGÜL

Yenimahalle’de Tiyatro Festivali Devam Ediyor -HABER Mustafa AKGÜL
28 Şubat 2024 19:10

Yenimahalle’de Tiyatro Festivali Devam Ediyor
Yenimahalle Belediyesi’nin her yıl on binlerce başkent sakinini sanatla buluşturduğu tiyatro festivali devam ediyor.
Türkiye’nin en önemli tiyatro oyuncularına perdesini açan Yenimahalle Belediyesi, son dönemde büyük beğeni toplayan “Anne” oyununu Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda izleyiciyle buluşturdu.

Fransız yazar Florian Zeller tarafından yazılan ve Ayberk Erkay’ın çevirdiği “Anne” oyununun yapımcılığını Tiyatro İN üstleniyor. Birbiri ardına sıralanan sahnelerle bir annenin modern aile yapılanmasında yaşadığı kayboluşu ve psikolojik yıkımları tüm detaylarıyla sahneye aktaran “Anne” oyununun yönetmenlik koltuğunda Onur Ünsal oturuyor. Trajedi ve dram türünde tek perde olarak sahnelenen tiyatro oyununda; Defne Kayalar, Engin Hepileri, Doğa Halis ve Sevda Erginci başarılı oyunculuklarıyla tiyatro severlerden büyük alkış topladı.

Sanata karşı çıkmak ülkenin gelişimine karşı çıkmaktır

Oyunu eşi Azize Yaşar ile birlikte izleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Tiyatro Festivali,değerli tiyatro toplulukların katılımıyla aralıksız sürüyor. Birbirinden değerli oyuncuları başkent seyircisiyle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Sanata karşı çıkmak ülkenin gelişimine karşı çıkmaktır. Mart Ayı’nda 1000 kişilik tiyatro salonunu içerisinde barındıran Cumhuriyet Akademisi’ni hep birlikte açacağız. Akademimizde hizmete girecek salonumuzla birlikte ilçemizde toplam yedi tiyatro salonumuz olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurtuluşunu eğitim, kültür ve sanatta gördü. Biz de ayını düşünceyle hizmet etmeyi sürdürecek, sanata ve sanatçıya sonuna kadar destek olacağız” dedi.

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.