Tüm Emeklilerin Sendikası “BU HAKSIZLIĞA DİRENECEĞİZ!” -HABER Mustafa AKGÜL

Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şubesi Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şube başkanı Ayşe AKGÜL,seçim öncesi açıklanan emekliler için 3 bin liralık bayram ikramiyesiyle emeklileri en aza razı etmeye çalışıyorsunuz deyip hükümeti eleştirerek “sabrımızı daha fazla zorlamayın” dedi.
Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şubesi Başkanı Ayşe AKGÜL, şunları söyledi:
İktidarın emeklilere biçtiği elbise artık dikiş tutmuyor.
En düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak açıklandı.10 bin lira aylık alan emeklinin alım gücü, bir yıl önce ki emeklinin alım gücünden fersah fersah uzaktır. Göstergelere göre yaşanan enflasyon; TÜİK’İN enflasyon açıklamalarının en az iki katı olduğunu doğruluyor. Sadece bastırılmış enflasyon oyunlarıyla değil, büyümeden de emeklilere pay verilmiyor.
BİS-AR’IN araştırmasına göre açlık sınırı 22834 liradır. Emeklilerin çok büyük bir kesimi açlık sınırının yarısından daha az maaş alıyor. Bu miktar müjde diye açıklandı. Böyle bir şey olabilir mi? Emekliler itiraz edince, bayram ikramiyesi artacak, yakında zam yapılacak gibi spekülasyonlarla,
her zaman yaptıkları gibi gelen tepkileri yumuşatmaya çalıştılar. Hep aynı taktik. Hesap, emeklileri en aza razı etme uğraşı…
Yeni yılda yapılan maaş güncellemesi asgari ücretin 7000 lira altındadır. Yani en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 58,82 si kadardır. Utanılacak bir durum. Hiç bu kadar rezil bir durum yaşanmamıştır. Asla kabul etmiyoruz.
Bayram ikramiyesi olarak emeklilere yapılan ödeme, seçim telaşıyla bir an önce açıklandı! 1000 liralık zam yaptıklarını açıkladılar. Bu pahalılıkta 1000 lira ile 2 kg et alınamıyor. Kendi açıkladıkları enflasyonun dahi altındadır. 2018 de verilen 1000 liranın, bugün alım gücü 10600 liradır. Yani 6 yılda pahalılık 10,6 kat artarken, ikramiyeler sadece 3 kat artmıştır. Emeklinin hakkı gasp edilmiştir.
İktidar bu komik artışları yaparken, bütün imkanlarını zorladıklarını söylüyorlar.
Mesala; İliçte 9 yurttaşımızın canına mal olan , daha yüzyıllarca doğamızı hayvanları, börtü böceği ve insanların hayatına mal olacak emperyalist şirketlerin kaynaklarımızı talan etmesine müsade edebiliyorlar. Hatta; söz konusu şirketin vergi borcunu bir çırpıda silerken hiç zorlanmıyorlar!
Demirören’lerin batık banka kredileri ile ilgili hiç zorlanmıyorlar! Yandaşlara teşvik adı altında, cemaat ve tarikatlara değişik kılıflarla para aktarmada hiç zorlanmıyorlar! İsrafda hiç zorlanmıyorlar! Sıra emeklilere gelince her nasıl oluyorsa zorlanıyorlar!
Tüm Emeklilerin Sendikası olarak iktidara sesleniyoruz. Samimi olunuz ve taleplerimizi karşılayın.
1. Önce 2008’de uygulamaya koyduğunuz sözde ” reformunuzu” geri çekin. Aksi durumda emeklilerin ve emekli olacakların sorunları dağ gibi çoğalmaya devam edecektir.
2. Maaş bağlama oranlarını güncelleyin. En düşük emekli maaşını , en düşük memur maaşı olan 31861 liraya eşitleyerek işe başlayın.
3. Bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde ve yılda 4 kez verilmelidir.
4. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi memur emeklilerine verilen seyyanen 8077 lira, bugün 12 000 lira civrındadır. Bütün emeklilerin maaşlarına acilen 12 000 liralık seyyanen artış eklenmelidir.
Bugün bayram ikramiyelerinde düşük artış yapılacağını açıklayıp, pazarlığı en alttan başlattığınızın farkındayız. Emeklileri en aza razı etmeye çalıştığınızı biliyoruz.Bırakın bu müşrif tüccar oyununu. Emeklinin açlığı seçim pazarlığı için kullanılamaz.
Duymayan kulaklar duysun diye bir kez daha ilan ediyoruz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa Mart ayından itibaren demokratik eylemliklerimizle sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Emin olunsun ki; taleplerimiz karşılanmadıkça emekçiler sandıkta hiç zorlanmayacaklardır.
TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI
ÇANKAYA ŞUBE BAŞKANI AYŞE AKGÜL.
#MustafaAkgülEğitimciYazar
#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni
#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.
mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754










