Dolar 45,9017
Euro 53,4516
Altın 6.758,29
BİST 13.890,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 20°C
Cts 19°C

ÖVEÇLER NAZIM HİKMET ÇANKAYA EVİ AÇILIYOR 

ÖVEÇLER NAZIM HİKMET ÇANKAYA EVİ AÇILIYOR 
20 Eylül 2021 13:32

Çankaya Belediyesinin Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde Bin 260 metrekare üzerine, engelli dostu olarak inşa ettiği Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi, 22 Eylül’de açılıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: “İnsanların hayatlarına dokunacak yatırımlarımızla, yepyeni eserleri halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yıl açılış ve temel atma ile Çankaya Evlerimizin sayısını daha da artıracağız.”

Çankaya Belediyesinin aralık ayına kadar sürecek 25 temel atma ve açılış 2021 yatırım programı hız kesmeden devam ediyor. Öveçler Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde Bin 260 metrekare alan üzerine inşa edilen Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi, 22 Eylül’de açılıyor.

Dünya şairi Nazım Hikmet’in adını yaşatacak yeni Çankaya Evi, engelli vatandaşların kullanımına da uygun olarak modern yapıda tasarlandı. Tüm katlara ulaşabilen asansör sistemi, geniş koridor, ferah derslik ve salonlarıyla dikkat çeken yeni Çankaya Evinde, herkese hitap edecek bir de kütüphane yer alıyor. Yeşillikler içinde Öveçler Vadisi’nin hemen yanı başında yer alan Nazım Hikmet Çankaya Evi, 4 katıyla bölge halkı hizmet verecek.

YENİ ÇANKAYA EVLERİ GELİYOR

Yeni bir Çankaya Evi’ni daha Çankayalılara kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “21. Yüzyılın halkevi olarak hizmet verecek Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde vatandaşlarımız, yabancı dil kurslarından, resim derslerine, diksiyondan, bilgisayar ve müzik eğitimine kadar pek çok branşta hobi ve meslek edindirme kurslarına katılabilecekler. İnsanların hayatına dokunacak yatırımlarımızla, yepyeni eserleri halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yıl açılış ve temel atma ile Çankaya Evlerimizin sayısını daha da artıracağız” dedi.

2021 yatırım programına hızla devam ettiklerini kaydeden Taşdelen şöyle devam etti:

“Biz istiyoruz ki halkımız her mahallede kolay erişebileceği merkezlerden belediye hizmeti alabilsin. Türkan Saylan Çankaya Evimizi açtık. Bu hafta Nazım Hikmet Çankaya Evimizi de açıyoruz. Yıldız Hizmet Binamız içindeki Çankaya Evimizi de hizmete açacağız. Karapınar Mahallesi’nde temeli attık. Kırkkonaklar ve Çayyolu’na da inşa edeceğimiz Çankaya Evleri ile halkımıza hizmet vereceğiz. Halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Doğru belediyecilik anlayışımız ve polemik yerine ürettiğimizle, projelerimizle, eserlerimizle, var olacağımızı biliyoruz.”

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.