Dolar 45,6120
Euro 53,1764
Altın 6.656,67
BİST 14.012,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Hatay Barosu, Deprem Felaketi Dolayısıyla Basın Açıklaması Yaptı

Hatay Barosu, Deprem Felaketi Dolayısıyla Basın Açıklaması Yaptı
17 Şubat 2023 23:26

SAYGIDEĞER TÜRK MİLLETİ VE MESLEKTAŞLARIMIZ,

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler ile ülkemizin en büyük faciasını yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. İlk anlardan itibaren Hatay Barosu mensupları olarak milletimize destek vermek için elimizden ve aklımızdan ne geliyorsa yapmaya çalışmaktayız. Bundan sonra da milletimize ve meslektaşlarımıza her türlü desteğimiz kararlılıkla sürecektir.

Ömrünü adliye koridorlarında hukuk ve adalet için harcamış ve harcamaya gönül vermiş avukat ve stajyer avukatları bu faciada kaybetmenin tarif edilmez üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu elim hadise neticesinde, şu an bildiğimiz kadarıyla Hatay Barosu mensubu elli üç (53) meslektaşımızı maalesef kaybettik. Akıbetinin ne olduğu hala belirsiz birçok meslektaşımız mevcut. Çok sayıda meslektaşımız depremler sırasında yaralandı. Meslektaşlarımız aile üyelerini ve arkadaşlarını kaybetti. Diğer illerde de birçok meslektaşımızı ve yakınlarını kaybettik. Kaybettiklerimiz sonsuza kadar düşüncelerimizde kalmaya devam edecek, anıları ve isimleri zihinlerimizde asla solmayacaktır.

Bu facia sebebiyle hayatını kaybeden meslektaşlarımıza ve yakınlarına Allah’tan rahmet diliyor, mekanlarının Cennet olmasını temenni ediyoruz. Fiziki olarak yaralanan meslektaşlarımız ve yakınlarına acil şifalar diliyoruz. Yaralanan ruhlarımızı el ele vererek birlikte onarmaya çalışacağız. Bütün yaralarımızı sarmak, eski halimize dönmek elbette mümkün olmayacaktır fakat meslektaşlarımızın en ufak kuşkusu olmasın ki zihnimizi, irademizi ve enerjimizi yaraları en iyi şekilde sarmak için kullanacağız.

Deprem faciasını yaşayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Hatay Barosu olarak yanınızda olduğumuzu ve olacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Saygılarımızla,

Hatay Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu                                 

 

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.