Destek Eğitim Merkezlerinde Yeni Dönem Kayıtları Başladı! – Mustafa Akgül Başkent Haber

Yenimahalle Belediyesi tarafından lise ve üniversite dallarına dağıtılmak üzere açılan Destek Eğitim Merkezlerinde yeni dönem başladı.
Ortaokul son sınıfa geçiş lise hayatı atmak üzere LGS sınavına, lise sonuncusu ise hayallerindeki üniversiteyi kazanmak üzere YKS sınavına hazırlanırken Yenimahalle Belediyesi de “Destek Eğitim Merkezleri” ile dinlenmenin tatillerinin kapılarını aralıyor.
Son kayıt 31 Mart’ta
2017 yılından bu yana Yenimahalleli gençlere okula yardımcı ve sınavlara hazırlık eğitimi vererek sınavlarda yüzde 85 oranında başarının imzasını taşıyan Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri, yeni eğitim yılı için kayıt olmaya başladı.
6 ayrı merkezde eğitime tam destek
Açıldığı günden bu yana 20 binden fazla Yenimahalleli gencin sınavlara hazırlanmak için eğitim hizmeti sunan Destek Eğitim Merkezleri, yeni eğitim döneminde gençler yalnız kalmıyor. Destek Eğitim Merkezleri’nde, 6, 7, 9, 10, 11’inci sınıflara okula yardımcı eğitimin yanı sıra 8’inci sınıflara özel LGS’ye hazırlık ve 12’nci sınıflara yönelik YKS’ye hazırlık kursu ücretsiz olarak verilmektedir.
Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanında hizmete açılan Destek Eğitim Merkezleri; Demetevler (Ortaokul), Karşıyaka (Ortaokul ve Lise), Ragıp Tüzün (Lise), Cumhuriyet Akademisi (Ortaokul, Lise) ve Şentepe (Ortaokul) olmak üzere 7 ayrı bölümden oluşan eğitim hizmeti sunuyor. Destek Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen ilçe sakinleri ortaokul için 332 12 14 ve lise için 335 94 90 numaralı telefonlara ulaşarak bilgi alabilirler. Destek Eğitim Merkezlerinden spor yapmak isteyenlerin, 31 Mart 2025 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.
“Onun binlerce öğrencisi yararlanıyor”
Yenimahalle Belediyesi olarak ücretsiz olarak açtıkları liselere ve üniversitelere hazırlık kurslarından her yıl binlerce öğrenci yaralanarak Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gençlerin iyi liselere, iyi üniversitelere yerleştiğine inanıldığının büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.
#MustafaAkgülEğitimciYazar
#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni
#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.
mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754