Dolar 44,9189
Euro 52,6138
Altın 6.785,36
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 7°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
7°C
Hafif Yağmurlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 18°C

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
22 Nisan 2025 19:54

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı:

105 yıl önce, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ninkuruluş yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz.

Bu büyük Meclis, yalnızca bağımsızlık mücadelemizi yönetmekle kalmamış, aynı zamanda milletin iradesini yansıtan ve o iradeye göre şekillenen cumhuriyetimizin temellerini atmıştır.

Kurtuluş mücadelesi verdiğimiz o sıkıntılı günlerde, milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtarmış, 23 Nisan 1920 tarihinden itibaren ise milletimiz kendi kaderini tayin edebileceği hak ve imkanlara kavuşmuştur.

Demokrasimiz yıllar içinde pek çok kez antidemokratik girişimlerle, darbelerle kesintilere uğratılmış olsa da her defasında milletimiz, iradesine sahip çıkmış ve cumhuriyetle gelen haklarını muhafaza etmiştir.

Ancak kamu gücünü elinde bulunduran muktedirlerinin, demokrasimize yönelik saldırıları hala devam etmektedir. Bu kapsamda, 19 Mart 2025 tarihli sivil darbe girişimi,siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen antidemokratik girişimlerin son halkası olmuştur. Ancak milletimizin bu darbeyi püskürten iradesi, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü darbeyi, her türlü vesayeti ve gücünü milletten almayan her türlü yönetim anlayışını reddetmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Egemenlik, hiçbir suretle hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz” sözünü ilke edinerek, milletin üzerinde hiçbir güç tanımadan, yolumuza devam etmekte kararlıyız.

Ne yazık ki bugün Meclisimizin yetkileri törpülenmiş, itibarı zedelenmiştir. Meclis, milletin egemenliğinin yegane temsil makamıdır. Bu makamı yeniden güçlendirmek, kuvvetler ayrılığını yeniden tesis etmek ve halkın sözünü yeniden hâkim kılmak, hepimizin tarihsel sorumluluğudur.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu inancıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kadrolarımızdan aldığımız ilhamla, ülkemizde adaleti, hukuku ve tam demokrasiyi hakim kılıncaya dek, tüm alanlarda ve tüm mekanlarda yılmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.

Bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclis’in tüm kahraman üyelerini ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ulusal egemenliğimizin yılmaz savunucusu tüm yurttaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.