Dolar 44,9254
Euro 52,7166
Altın 6.804,72
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Yağmurlu
Ankara
16°C
Yağmurlu
Per 6°C
Cum 13°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Büyükyolcu, “Deprem bölgesindeki mağduriyetlere dikkat çekti” -HABER Mustafa AKGÜL

Büyükyolcu, “Deprem bölgesindeki mağduriyetlere dikkat çekti” -HABER Mustafa AKGÜL
22 Nisan 2024 18:58

DEPREMZEYE VERİLEN VAATLER TUTULMADI

Deprem bölgesindeki insanların mağduriyetlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, “Depremden verilen vaatlerin birçoğu tutulmadı” diyen. Osman Büyükyolcu(Güzel Parti Genel Başkan Yardımcısı), depremzedenin çığlığına sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Osman Büyükyolcu, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan vatandaşların sorunlarına dikkat çekti.
Verilen sözlerin tutulmadığına işaret eden Büyükyolcu, verilen ama tutulmayan vaatleri şöyle sıraladı: “Esnaflara Kredi kooperatifinden bir yıl ertelemeli destek kredisi sözü verildi. Bazıları alırken yarısından çoğu kooperatiflerde bütçe olmadığı için o destekten faydalanamadı ve hala alamayan esnaflar var.

ESNAF CAN SUYU BEKLİYOR
İkinci olarak KOSGEB aracılığıyla küçük ölçekli destek kredisi başlatıldı. Bunun karşılığında bütün vergi borçlarının ödenmesi, SSK borçlarının ödenmesi şartı konuldu. Bu desteği alabilmek için zarar görmüş, ayakta durmak için çırpınan esnaflar, bir can suyu olur düşüncesi ile borç harç edip geriye dönük borçları kapatıp, kredinin ödenmesini beklerken; kredinin onaylanmasına rağmen bütçe olmadığı için alamayan binlerce esnaf var. Kredinin gelebilme ümidiyle mağdur olmuş zar zor ayakta duran esnaflar, kimi araç alıp kimi makine alıp kimi iş gücünü arttırıp kendilerini toparlama yoluna giderken tam tersi krediyi alamadıkları için daha büyük zarara uğrayıp daha büyük sıkıntılar çekiyorlar.”

ŞU AN İSE DAHA BÜYÜK BİR OYUN DÖNMEKTE
Depremzedelerin kiraları uzatılacak sözü verilmesine rağmen uzatılmak bir yana kiraların kesilmeye başlandığını anımsatan Büyükyolcu, “AFAD’ın açıklaması ise tamamı ile baştan savma bir durum. Ev sahiplerinin yerinde dönüşüme başvurdukları için adres kayıtları silinmiş. Bu sebepten dolayı o adreslerde ikamet eden kiracıların kira destekleri durdurulmuş. Konuyla ilgili AFAD yetkilileri herhangi bir açıklama yapmamaktadırlar. Şimdi sizlere soruyorum kira desteği almayıp konteynırlarda kalan insanlar ne kadar kalacakları belli değilken, bazı kiracılar kira desteğini almaya devam ederken kirası kesilen depremzedelere ne olacak? Hükümetin ve AFAD’ın bu konuyu derhal masaya yatırıp çözüme ulaştırmaları gerekiyor. Mağdur olan insanların bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi için gereken bütün çalışmaları hız kesmeden tamamlamaları gerekiyor. Günümüzdeki zorluklarla mücadele eden insanların yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmek kabul edilir bir şey değildir” dedi.

ENFLASYON DEPREMZEDEYİ DAHA ÇOK ETKİLİYOR
Enflasyonun aşırı derecede artması ile deprem bölgesindeki insanların sıkıntılarının daha çok arttığını vurgulayan Osman Büyükyolcu, şöyle devam etti: “İşsizlik çok fazla olmuş durumda bir an önce buralara yatırım yapılması gerekiyor. İşsizliğin azaltılması gerekiyor. İnsanların evine ekmek götürebilecek duruma gelmeleri gerekmektedir. Bu çığlığa sessiz kalınamaz. Hükümetin Türkiye’nin en büyük işletmelerinin vergi borçlarını silip zar zor ayakta duran küçük esnafların vergilerine göz dikmiş durumda. Amacınız küçük esnafın ayakta durmaya çalışan esnafların tutunabilmelerini sağlamaksa küçük esnafın vergi borçlarını silmeleri yönünde olması gerekir.

ÇIĞLIKLARI DUYMAZLIKTAN GELEMEYİZ
Günümüzde emeklilerin de yaşadıkları sıkıntı göz önünde. Bizler halkın içinden geliyoruz ve halkla iç içeyiz. Halkın yaşadığı sıkıntılara birebir şahit oluyoruz ve bu sıkıntılar karşısında canımız gidiyor. Elimizden geleni yapmak zorundayız. Deprem bölgelerindeki esnafların vergi borçlarının silinmesi, iş gücünün artması için acil destek planları hazırlanması gerekiyor. Bu ise çalışan işçilerden alınan SGK primlerinin düşürülmesi Bağ-Kur primlerinin düşürülmesi gerekmektedir. İşverenler bir işçinin maliyetini karşılayamaz hale gelmiştir. Bizler sessiz kalan çığlıkları duymazlıktan gelemeyiz. O insanların çığlığını biz haykırmaya devam edeceğiz.

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.