Dolar 44,8942
Euro 52,9284
Altın 6.898,07
BİST 14.484,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 9°C
Cum 12°C
Cts 14°C

AYÇA ÇAĞLAR: “GENÇLERİMİZE REVA GÖRÜLEN BU MUAMELEYİ KABUL ETMİYORUZ”

AYÇA ÇAĞLAR: “GENÇLERİMİZE REVA GÖRÜLEN BU MUAMELEYİ KABUL ETMİYORUZ”
11 Nisan 2025 16:56

CHP ANKARA İL KADIN KOLLARI BAŞKANI AYÇA ÇAĞLAR: “GENÇLERİMİZE REVA GÖRÜLEN BU MUAMELEYİ KABUL ETMİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Çağlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’da yapılan protesto eylemleri sırasında gözaltına alınan üniversite öğrencilerine yönelik kötü muamele ve “çıplak arama” iddialarına sert tepki gösterdi.

“İnsanlık Onuru Ayaklar Altına Alınıyor”

Başkan Ayça Çağlar, özellikle Ankara TEM Şube’de yaşandığı iddia edilen ağır insan hakkı ihlallerine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

“Ülke genelinde demokratik haklarını kullanan gençlerimize uygulanan şiddet ve onur kırıcı muamele, hepimizin vicdanını derinden yaralamıştır. Ankara’da gözaltına alınan üniversiteli genç kadınlara yönelik ‘çıplak arama’ uygulamaları ve kötü muamele iddiaları, yalnızca hukuk devletine değil, insanlık onuruna da açık bir saldırıdır.”

“Ankara Barosu’nun Raporu, İddiaları Belgelerle Ortaya Koyuyor”

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan raporları referans gösteren Çağlar, şunları ifade etti:

“Ankara Barosu’nun hazırladığı ve kamuoyuyla paylaştığı raporlar, yaşananların münferit bir olay değil, sistematik bir insan hakkı ihlali olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Gözaltı işlemleri sırasında ayağı TOMA altında ezildiği belirtilen bir yurttaşımızla ilgili bilgiler ise vahametin boyutunu gözler önüne seriyor.”

“Kadınlar Olarak Bu Zulme Sessiz Kalmayacağız”

Ayça Çağlar, CHP Kadın Kolları olarak her zaman hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesinin ön safında yer aldıklarını belirtti:

“Bizler kadınlar olarak bu ülkenin vicdanı olmaya devam edeceğiz. Gençlerimize, kadınlara, muhalif seslere yönelen her türlü şiddete, işkenceye, baskıya karşı dimdik duracağız. Bu hukuksuzluğa ve zalimliğe susmayacağız. Adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“Gençler Bizim Umudumuz, Geleceğimizdir”

“Gençlerimize reva görülen bu muameleyi kabul etmiyoruz” diyen Çağlar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gençler bizim umudumuzdur, geleceğimizdir. Onların başını öne eğecek her uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz. Bu karanlığı hep birlikte aydınlatacağız.”

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.