Dolar 43,9970
Euro 51,1051
Altın 7.182,00
BİST 13.078,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 12°C
Az Bulutlu
Ankara
12°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 7°C
Paz 9°C
Pts 9°C

”Ankara’ya Değer Katanlar” Ankara Konağı’nda buluştu – Mustafa AKGÜL Başkent Haber

”Ankara’ya Değer Katanlar” Ankara Konağı’nda buluştu – Mustafa AKGÜL Başkent Haber
13 Şubat 2026 19:07

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Derneği’nin ikinci yüzyıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ankara’ya Değer Katanlar” söyleşisine katıldı. Yaşar, “Yenimahalle benim hayalim. Burayı sevdiğim kadar hiçbir yeri sevemedim” dedi.

“Yenimahalle’nin Ağabeyi Fethi Yaşar” başlığı altında Ankara Konağı’nda düzenlenen programa Başkan Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Ferudun Güngör, Naki Demir, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda kent kimliği, Ankara’nın kültürel ve tarihsel mirası ile Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan bugüne başkentin ve Yenimahalle’nin gelişimi masaya yatırıldı.

Ankara Konağı’nı yapmaktan mutluluk duyuyorum

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Ankara Kulübü Derneği’nin bir merkezinin olmaması ve açıkta kalmaları nedeniyle Ankara Konağı’nı inşaatını kısa zamanda bitirerek derneğe teslim ettiklerini söyleyen Yaşar, “Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara’da Atatürk tarafından kurulan bu kadar köklü bir derneğin ortada kalması kanıma dokundu. Rahmetli Abdurrahman Oğultürk tarafından temeli atılan ancak yıllarca hiçbir şey yapılmayan burası ile ilgili çalışmalara hemen başlayarak bitirdik ve Ankara Kulübü Derneği’ne tahsis ettik” dedi.

Vatandaşa dokunmayan hiçbir projeye onay vermedim

Katılımcıların sorularını içtenlikle cevaplayarak görev süresi boyunca Yenimahalle’de yapılan hizmetler ve hayata kazandırılan projeler hakkında detaylı bilgi veren Yaşar, “Yenimahalle yaptığımız hizmetler ve kazandırdığımız eserlerle Türkiye’nin gelişmişlikte en güçlü ilçeleri arasındadır. 12 araç ve belediye binası ile devraldığımız Yenimahalle’de 540 aracı, makine parkı ve 250 hizmet binasını ilçemize kazandırmış durumdayız. Bu başarının altında kimseyi ayırt etmeden hizmet sunmak ve vatandaşın parasıyla kurulan kaynakları verimli kullanmak yatıyor. Yenimahalle’de yaptığımız yatırımlar ilçemizi günden güne geliştiriyor. Başkentte ticaretin yüzde 40’ı ilçemizde yapılıyor” dedi.

Vatandaşın özellikle ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek sözlerini sürdüren Yaşar, “Vatandaşa dokunmayan hiçbir projeye onay vermiyorum. Pandemi sürecini hep birlikte yaşadık. Özellikle parti ayrımı yapmaksızın belediyeler bu süreçte vatandaşın yanında oldu. Maske dağıtımının yanında dar gelirli ailelere bu süreçte yemek dağıtımı, temizlik yardımı gibi birçok alanda destek olduk ve hala desteğimizi sürdürüyoruz. Yenimahalle eğitim, sağlık, kültür sanat, spor gibi birçok alanda büyük gelişim gösterdi. Eğitime harcanan paraya acımıyorum. Dershaneler kapandı yerini etüt merkezleri aldı. Ekonomik olarak zor durumda olan aileler fiyatların yüksekliğinden dolayı çocuklarını bu merkezlere gönderme imkanı yok. Açmış olduğumuz Destek Eğitim Merkezlerinde 5 bin çocuğumuzu üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırlıyoruz. Öğretmenlerimizin öz verisi ile çocuklarımız yüzde 65 başarıyı yakalamış durumda. Vatandaşın cebinde taksi parası yok. Hastaneye gitme imkanı olmayan yurttaşımız için 46 mahallemize aile sağlık merkezi yaptık. İnsanlar yürüme mesafesinde sağlık hizmetine ulaşıyor, muayenesini yaptırıyor, ilacını yazdırıyor. Kültür ve sanat barışı, kardeşliği getirir dedik. Birçok ilde tiyatro salonu yokken 7 ayrı tiyatro salonunu ilçemize kazandırdık ve her yıl düzenlediğimiz tiyatro festivallerinde değerli sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi elektriğini üreten bir belediye olacağız

Yaşar, “Hayalim yüzde 50’ye ulaştırdığımız yenilenebilir enerji ile çalışan hizmet noktalarımızı yüzde 100’e ulaştırarak kendi elektriğini kendi üreten bir ilçe belediyesi olmak. Bu sayede hem doğayı koruyacak hem de enerji maliyeti açısından büyük tasarruf sağlayacağız. Yenimahalle’ye çok şey yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Yakın zamanda Batıkent’te yapımını tamamladığımız Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’ni de hizmete açacağız. Kaynağı verimli kullanırsanız başaramayacağınız şey yok” şeklinde konuştu.

Başkan Yaşar’a teşekkür belgesi

Programın sonunda Başkan Yaşar’a teşekkür belgesi takdim eden Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da “İlk programımızda görev süresi boyunca hem ilçe hem de başkent’e ortaya çıkardığı projeler ve hizmetleriyle değerli katkılar sunan Yenimahalle’nin Ağabeyi Fethi Yaşar’ı konuk etmekten onur duyuyorum. Özellikle son otuz yıl içerisinde kalkınmadan yeterli miktarda payı alamayan, büyük sıkıntılar yaşayan Ankara’dan bir Fethi Yaşar çıktı. Yaptığı hizmetlerle Yenimahalle’ye damga vurdu, diğer ilçelere örnek oldu. Fethi Başkan adeta Ankara için zemheride açan bir çiçek oldu. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyor, bizlere sunduğu destek için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.