Dolar 45,1712
Euro 52,8098
Altın 6.609,36
BİST 14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
19°C
Parçalı Bulutlu
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 8°C
Paz 7°C

AHİ-KENT LOKANTASI VATANDAŞLARIN HİZMETİNE AÇILIYOR! – Mustafa AKGÜL Başkent Haber

AHİ-KENT LOKANTASI VATANDAŞLARIN HİZMETİNE AÇILIYOR! – Mustafa AKGÜL Başkent Haber
1 Kasım 2025 19:56

Etimesgut Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ve dayanışma kültürü üzerine inşa ettiği projelerine bir yenisini daha ekliyor. Toplumun her kesimini kapsayan, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen belediye, Ahi-Kent Lokantası projesiyle sosyal sorumluluk anlayışını somut bir hizmete dönüştürüyor. Kazım Karabekir Mahallesi Şehit Hikmet Özer Caddesi No:6 adresinde yer alan yapı, belediye tarafından gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarla Ahi-Kent Lokantası olarak yeniden düzenlendi.

Belediye birimlerinin koordineli çalışmasıyla titizlikle tamamlanan lokanta, mahallenin ve vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandı. 112 metrekare iç alan ve toplamda 1.078 metrekarelik geniş bir alana sahip olan Ahi-Kent Lokantası, modern ve ferah yapısıyla vatandaşlara konforlu bir ortam sunuyor. Lokanta içerisinde 42 kişilik, terasında 14 kişilik ve bahçe ile kamelya alanlarında 88 kişilik oturma düzeni bulunuyor. Böylece tesis, toplamda 144 kişilik kapasitesiyle Etimesgutluların buluşma noktası olmaya hazırlanıyor.
Bina içinde yapılan düzenlemelerle vatandaşların rahatça yemek yiyebilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturulurken, bahçede gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları sayesinde yeşil ve huzurlu bir ortam sağlandı. Böylece Ahi-Kent Lokantası, sadece bir yemek alanı değil, aynı zamanda dinlenme ve sosyalleşme mekânı haline geldi.
Ahi-Kent Lokantası, saat 09.00 ile 17.00 arasında hizmet verecek. Lokanta açık olduğu süre boyunca vatandaşlara çay, kahve, simit, poğaça, çeşitli tuzlu ve tatlı ürünler sunulacak.
12.00–14.00 saatleri arasında ise belediyenin aşevinde hazırlanan sıcak tabldot yemekler, vatandaşlara 80 Türk Lirası karşılığında sunulacak. Ahi Kent Lokantası günde 500 kişiliksıcak yemeği Etimesgutlularla buluşturacak. Böylece gün boyunca hizmet veren Ahi-Kent Lokantası hem öğle yemeği hem de dinlenme saatlerinde vatandaşların uğrak noktası olacak.
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, Ahi-Kent Lokantası’nın açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ahi-Kent Lokantası, sosyal belediyecilik anlayışımızın en güzel örneklerinden biridir. Bu proje yalnızca uygun fiyatlı, sağlıklı yemeğe erişimi kolaylaştırmakla kalmıyor; aynı zamanda vatandaşlarımızın bir araya gelip sosyalleşebilecekleri, dayanışma kültürünü yaşatabilecekleri bir alan sunuyor.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘kimsesizlerin kimsesi’ olan Cumhuriyet anlayışından ilham alarak, Etimesgut’ta kimseyi geride bırakmayan bir belediyecilik anlayışını hayata geçiriyoruz. Ahi-Kent Lokantası, adını aldığı Ahilik geleneğinin paylaşma, yardımlaşma ve emek kültürünü bugüne taşıyor.
Bizim için belediyecilik sadece bina inşa etmek değildir; insanın gönlüne dokunmaktır. Bu lokanta, gençten yaşlıya herkesin kendini evinde hissedeceği, birlikte olmanın sıcaklığını yaşayacağı bir yer olacak. Etimesgut’umuzun bu örnek projesiyle, dayanışma ruhunu hep birlikte büyüteceğiz.”

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.