Dolar 44,8544
Euro 52,9003
Altın 6.914,94
BİST 14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 13°C

ABB”DEN DEPREM BÖLGESİNE DEZENFEKSİYON VE İLAÇLAMA 

ABB”DEN DEPREM BÖLGESİNE DEZENFEKSİYON VE İLAÇLAMA 
14 Şubat 2023 14:19

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN DEPREM BÖLGESİNE DEZENFEKSİYON VE İLAÇLAMA

Salgın riski nedeniyle deprem bölgesinde temizlik çalışmalarına başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin kaldıkları bölgelerde dezenfeksiyon ve kemirgen ilaçlaması yapmak için harekete geçti. ABB Başkanı Mansur Yavaş, afet bölgelerinde hijyeni sağlamak ve salgın riskinin önüne geçmek için temizlik çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası yaraları sarmak için tüm birimlerini seferber eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinde salgın riskine karşı temizlik çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile BelPLAS AŞ ortaklığında depremzedelerin kaldıkları bölgelerde dezenfeksiyon ve kemirgen ilaçlama çalışması yapacak ekipler yola çıktı.

BÖLGELERDE DEZENFEKSİYON VE İLAÇLAMA YAPILACAK

Hatay’ın merkezinde ANFA ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri salgın riskine karşı temizlik çalışmalarını sürdürürken, Ankara Büyükşehir Belediyesi bölgeye ASKİ’de üretilen yüzey temizleme ürünlerini sevk etmeye başladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Sağlık Dairemizle birlikte ASKİ’de ürettiğimiz yüzey temizleme ürünlerini deprem bölgesine sevk etmeye başladık. Afet bölgelerinde hijyeni sağlamak ve salgın riskinin önüne geçmek için temizlik çalışmalarına devam ediyoruz” ifadeleriyle uygulamayı duyurdu.

Depremzede vatandaşların kaldığı bölgelerde de hijyenin sağlanabilmesi ve kanalizasyonların devreden çıkarak taşması nedeniyle ortaya çıkan haşere ve kemirgenlerin önüne geçilebilmesi amacıyla Hatay, Kahramanmaraş, Elbistan ve Adıyaman başta olmak üzere birçok bölgede 10 araç ve 20 uzman ilaçlama personeli çalışma yapacak.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Depremin 8’inci gününe geldik. Dolayısıyla artık temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları başladı. Bölgede kanalizasyonların devreden çıkmasıyla fare başta olmak üzere haşerat ile ilgili de sorunlar var. Onun için ilaçlama ekibimizi bölgeye gönderiyoruz. 10 araç 20 personel bütün bölgedeki 10 ilin tamamına hizmet vermeye çalışacaklar” dedi.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.