Dolar 45,9573
Euro 53,4384
Altın 6.589,33
BİST 14.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Per 26°C
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C

ABB ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI MANSUR YAVAŞ’TAN ALDI

ABB ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI MANSUR YAVAŞ’TAN ALDI
21 Kasım 2022 10:56

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ MAZBATALARINI MANSUR YAVAŞ’TAN ALDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 27’inci dönem üyeleri mazbatalarını Başkan Mansur Yavaş’ın elinden aldı. “Çocuk hakları konusunda bu kadar bilinçli bir nesle, birbirlerine olan sevgileriyle, saygılarıyla gözümüz arkada kalmadan emanet edebileceğimiz Ankara olduğunu görüyorum” diye konuşan Yavaş, tüm çocukların 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 27’nci döneminin açılışı ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı mazbata töreniyle gerçekleşti.
Başkentin yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanıyan ve çocuklara haklarının öğretildiği Çocuk Meclisi’nde yeni başkan ve asil üyeler mazbatalarını Başkan Mansur Yavaş’ın elinden aldı.

ÇOCUK MECLİSİ BAŞKENTLİ ÇOCUKLARIN SESİ OLUYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu da mazbata törenine katılarak, çocukların heyecanına ortak oldu.
Tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan Yavaş, konuşmasında çocuklara şu sözlerle seslendi:
“Çocuklarımız, demokratik ve birbirlerine saygılı bir şekilde önergelerini verdiler. İnşallah bunlar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de öncelikli olarak okunacak. Çocuk hakları konusunda bu kadar bilinçli bir nesle, birbirlerine olan sevgileriyle, saygılarıyla gözümüz arkada kalmadan emanet edebileceğimiz Ankara olduğunu görüyorum ve kendilerini çok tebrik ediyorum, başarılı çalışmalar diliyorum.”
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Yorgancılar ise “Bugün Dünya Çocuk Hakları günü. Biz de bu kapsamda Çocuk Meclisi’mizin 27. Dönem açılışını gerçekleştirdik. 92 farklı ilköğretim okulundan öğrenciler temsilci oldu” dedi.
9-14 yaş grubundaki çocukları bir araya getiren Çocuk Meclisi kente çocuk gözüyle katkı sağlayacak ve çalışma grupları ile ilgili konularda raporlar ve projeler hazırlayarak akranlarının sesi olacak.

“ANKARA’DA ÇOCUKLAR DAHA MUTLU OLACAK”
Yavaş’ın Çocuk Meclisi yeni üyelerinin mazbata törenine katılarak heyecanlarına ortak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen 27. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Esma Saraç, “Çok mutluyum, çok gururluyum. Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve bu önemli günde biz de mazbata törenimizi yapıyoruz. Yeni dönemde ‘çocuk dostu’ bir kent için çalışacağız ve Ankara’da çocuklar daha mutlu olacak” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

İLK ÖNERGELER VERİLDİ
Çocukların, demokratik bir ortamda özgürce fikirlerini ifade etme imkânı tanıyan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tavsiye kararların alındığı Çocuk Meclisi, yeni döneme hızlı başladı.
Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Elif Nisa Ergöz’ün, “23 Nisanlarda, Ulusal ve Uluslararası katılımcılarla ‘Çocuklar Ankara’dan Sesleniyor Buluşması’ düzenlenmesi”, Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Ayşe Beliz Temizer’in, “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla, öncelikle imkânları kısıtlı bölgeler olmak üzere, ilk ve ortaokul öğrencilere yönelik kahvaltı ve öğlen yemeği desteğinin bedelsiz olarak sağlanması” ve Basın Yayın Komisyonu Üyesi Robin Halid Aktan’ın, “Belediyemizin bisiklet yollarının çocuk parkları ve okul yollarıyla bağlantılı olması” konularında verdikleri önergeler oylanarak kabul edildi.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.