KADIGİL: İş Bulabilecek Kadar Şanslıysak Günde En Az 12 Saat Çalışıyoruz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mamak İlçe Örgütü, ilçe binası açılışında konuşan TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, çocukların okula aç gittiğini, yurttaşın 3 kuruş maaşla geçinemediğini vurgulayarak bu düzenden kurtulmak için, “Recep Tayyip Erdoğan’ı tarihin tozlu sayfalarına gömeceğiz” dedi.

TİP Mamak İlçe Örgütü binası açılışını yaptı. Açılışa TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in yanı sıra çok sayıda üye ve yurttaş katıldı.
Açılışta konuşma yapan Kadıgil, AKP’nin batırdığı ekonomide halkın bir kuru ekmeğe muhtaç kaldığını söyleyerek, şu sözlere yer verdi:
“İş bulabilecek kadar şanslıysak günde en az 12 saat çalışıyoruz. Çalıştığımız onda birini bile bize maaş olarak vermiyorlar. Bizim kendi emeğimizle ürettiğimiz ürünleri, hizmetleri alamayacak duruma düşürülmüş durumdayız. Aldığımız parayla ne ev kirası ödeyebiliyoruz ne faturaları ödeyebiliyoruz ne çocuklarımızı besleyebiliyoruz. Bu ülkenin kadınları, gençleri, Kürtleri, Alevileri, kendini öteki konumunda bulan emekçileri, herkesten bahsediyorum. En yakıcı durumda olan da şu anda çocuklar olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin çocukları şu anda okula aç gidiyor. Ben bunu Meclis’te söylediğim zaman bana inanmıyorlar AKP’liler, MHP’liler. ‘Abartıyorsun, öyle bir şey yok bu ülkede’ diyorlar. Çok uç örnekleri alıyorsun, uçlaştırıyorsun diyorlar.
‘ÇOCUKLARA 1 ÖĞÜN YEMEK TEKLİFİMİZ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ’
Zaten 3 kuruş maaşla geçinmeye çalışıyoruz, evde buzdolabında o çocuğun beslenmesine koyulacak bir kuru ekmek bulursa sevinecek durumda şu anda anneler, birçoğu onu bile bulamıyor. Kantinden bir simit, bir su alsa 10 lira para ediyor. Hangi anne babanın cebinde var şu anda. Öğretmenlerden dinliyoruz okulda çocuklar açlıktan bayılıyor. Öğretmenlerin de maaşı ortada, neye yetişeceklerini şaşırmış durumdalar. Ve bu ülkenin bir meclisi var değil mi, bizim sorunlarımızı çözmek için yüzbinlerce lira maaş alıyorlar. Daha 2 gün önce bu çocuk açlığıyla mücadele etmek için kanun teklifi verdik. Bu ülke eğer büyük bir ülkeyse dolar zenginlerine para verinceye kadar çocuklara bir öğün yemek verelim, sınırsız içme suyu verelim dedik. Bu teklifi HDP’liler verdi, CHP’liler verdi, İYİ Parti’liler verdi. Geçen komisyonda MEB’in bütçesini görüşüyoruz ve bu saydığım partiler MEB’e 3 kuruş fazla para verelim de bu teklif geçsin dedi. AKP ve MHP oylarıyla reddetti.”

AKP VE MHP’DEN KURTULMAK İÇİN FORMÜL
Yaşanılanları herkesin iliklerine kadar hissettiğini söyleyen Kadıgil, bunlardan kurtulmak için şu formülü verdi:
“‘İyi güzel konuştun Sera da ne yapacağız? Her gelen zaten bize bizim dertlerimizi anlatıyor’ diyebilirsiniz. Ne yapacağımızı da konuşacağız. Bundan sonra 2 tane koskocaman hedef koyduk. Bu hedeflerden bir tanesi, burada bulunan bütün siyasi parti temsilcilerinin benimle aynı fikirde olduğuna zerre şüphe duymadığım bir şey; Recep Tayyip Erdoğan isimli zatı muhteremden ilk seçimde kurtulacağız arkadaşlar. Bu bizim cümlemizin ilk önüne koyduğu hedef olmak zorunda. Ben 37 yaşındayım bunlar iktidara geldiğinde ben 17 yaşındaydım. Gençliğimi yediler be. Verecek 2 senemiz daha yok. El birliğiyle bizim bundan kurtulmamız şart. İlk turda hep birlikte gönül rahatlığıyla oy verebileceğimiz, eşit yurttaşlık temelinin altını çizebilecek bir aday tespit edilirse ona oy verelim. Ve bu Recep Tayyip Erdoğan’ı tarihin tozu sayfalarına gömelim istiyoruz.

‘SİYASETİN KİRLİ DÜZENİNE BİR DUR DEMEMİZ GEREK’
İlk hedef olarak bunu önümüze koyacağız ama bu bize yetecek mi? ikinci hedefte bizim TİP olarak kendimize sorduğumuz soru bu, ‘Recep Tayyip Erdoğan gitti, her şey yine güllük gülistanlık mı? Dolar yine2 lira mı oldu, Sütaş kaşarı 5 liraya alıyor muyuz?’ böyle bir dünya mümkün mü sizce, Böyle bir dünya mümkün değil arkadaşlar. Elbette yargılanacaklar, bu da önümüze koyduğumuz hedeflerimizden. Ama ikincisi bizim şu siyasetin kirli düzenine bir dur dememiz gerek.”
Kaynak: İleri Haber










