Yenimahalle Belediyesi’nden “Sokak Lezzetleri Festivali” -HABER Mustafa AKGÜL

Yaz aylarını bir dolu festival ile taçlandıracak olan Yenimahalle Belediyesi, Sokak Lezzetleri Festivali ile start verdi.
İlk kez düzenlenen festival, Ata Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde, Yenimahallelilerce coşkuyla kutlandı. Yiyecek içecek meraklılarının yoğun ilgisi gösterdiği festivale birbirinden farklı stantlar açıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eşi Azize Yaşar ve Başkan Yardımcısı Ferudun Güngör vatandaşları yalnız bırakmadı.
Lezzetler sokaklara
Festivalde pazar yerine kurulan 45 şubede midye dolma, kokoreç, tavuk pilav, köfte ekmek, hamburger, döner, macun gibi lezzetli yiyecekler bulunuyor.
Ziyaretçiler ürünlerin tadına bakarken aynı zamanda,
Kent Orkestrası sanatçısı Coşkun Koyuncu’nun seslendirdiği şarkılarla coştu. Alanda cam üfleme ve karikatür çizimi gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgi gördü.
Çocukların da unutulmadığı festivalde, minikler boncukla balon patlatma gibi değişik eğlencelerin tadına vardı.
Yenimahalle’yi birinci sıraya taşıyacağız
Yaz akşamlarının eğlenceye dönüştüğü festivalde vatandaşlara “Afiyet Olsun” diyen Başkan Yaşar, standları tek tek gezerek yapılan ikramları da geri çevirmedi.
Yapılan konuşmada festivallerin yaz boyu süreceğini dile getiren Fethi Yaşar, “Yenimahalle sakinlerinin sevdikleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir yaz geçirmeleri için her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız bu sıcak yaz akşamlarında yaşadığınız sosyal ortamlardan keyif alabilmektir. Yenimahallekültür, sanatın, sosyal yaşam merkezidir.Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir. 2009’da göreve başlamamda gelişmişlikte 180’inci sırada olan ilçemiz bugün 5’inci sıraya yükseldi.İnşallah Yenimahalle’yi birinci sıraya taşıyacağız. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan onur yayınlandı. Festivallerimiz çeşitli konseptlerle yaz boyu sürüyor. “Tüm yurttaşlarımızı bekliyorum” dedi.
Festivaller yaz boyu
Dört gün süren Sokak Lezzetleri Festivali, 28 Haziran Cuma Evren Çelik, 29 Haziran Cumartesi Tolga Kaya, 30 Haziran Pazar ise Pırılay Pekpak’ın Kent Orkestrası konseriyle buluştu.
Festivaller, 2-3-4 Ağustos Ragıp Tüzün Parkı’nda 4’üncü Geleneksel Kahve Festivali, 16-17-18 Ağustos Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda Moda ve Giyim ve 5-6 Ağustos Ragıp Tüzün Parkı’nda 3’üncü Geleneksel Kahve Festivali’nde.
#MustafaAkgülEğitimciYazar
#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni
#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.
mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754










