Dolar 44,7486
Euro 52,8543
Altın 6.910,18
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 12°C
Az Bulutlu
Ankara
12°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 22°C
Cum 19°C

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Başkanlık Kurulu: Şimdi Kubilay olmanın zamanıdır!

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Başkanlık Kurulu: Şimdi Kubilay olmanın zamanıdır!
23 Aralık 2021 12:23

Mustafa Fehmi Kubilaylar, laik demokratik Cumhuriyet’e isyan eden, Ortaçağ karanlığını yeniden geri getirmek isteyen irticaya karşı hayatlarını ortaya koyarak direndikleri için Cumhuriyet Devrimi başarılı oldu.

Türkiye Cumhuriyeti, bu fedakârlığın üründür. Ve o sayede biz, yüzyıldır “kul” değil, yurttaşız; mürit değil, özgür bireyiz.
83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bugün eğer daha güzel bir geleceğe dair umudunu hala yaşatabiliyorsa, bunda Cumhuriyet Devrimi şehitlerinin büyük emeği tartışılmaz.
Kubilay’ın şehit oluşunun üzerinden 91 yıl geçti. 91 yılın sonrasında ülkeyi dini esaslara göre yönetmek istediklerini söyleyenler iktidar makamlarını işgal etmiş durumda. Ekonomiyi “nas”lara göre yöneteceğini söyleyen bir Cumhurbaşkanı’nın varlığı, 1930 yılında Menemende yaşanan elim olaydan çıkaracağımız dersi şimdi daha da önemli kılıyor.
İktidar makamlarında bulunanların Ortaçağ özlemleri, Türkiye’nin geleceğini belirleyemez. Bugün milletimizin büyük çoğunluğu Kubilay’ın yolundadır ve geleceğimizin teminatı bu gerçekliktir.
Bugün Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve diğer bütün Cumhuriyet Devrimi şehitlerini anmak demek, “Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye” için mücadele etmek demektir.
Anıları mücadelemizde yaşıyor. Şimdi Kubilay olmanın zamanıdır.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.