Dolar 44,7613
Euro 53,0254
Altın 6.942,90
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 12°C

MANSUR YAVAŞ DUYURDU: MAMAK METROSUNUN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

MANSUR YAVAŞ DUYURDU: MAMAK METROSUNUN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR
12 Ağustos 2023 12:14

MANSUR YAVAŞ DUYURDU: MAMAK METROSUNUN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi” için kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından ihale sürecini başlatıyor. 22 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak süreçte ilk etap olan ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirilecek.

Başkentin raylı sistem ağının genişletilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 12 yılın ardından Ankara’da bir metro projesinin startını veriyor.

Haziran ayında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile finansman desteği için sözleşme imzalayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı için bir adım daha atıyor.

YAVAŞ: “BAŞKENT METROLARINDA SON DURUM”

“Başkent metrolarında son durum” başlığıyla sosyal medya hesaplarından videolu paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Başkent’in Metrolarında Son Durum… Projesini sıfırdan hazırladığımız 8 istasyondan oluşacak Mamak Metrosu’nda (Dikimevi-Natoyolu) (zorunlu onay süreçlerinin ardından) 22 Ağustos’ta önyeterlilik ihalesiyle birlikte ilk adımı atıyoruz. Keçiören ve Koru uzatma proje çalışmalarında sona yaklaştık. Kızılay-Dikmen metrosu proje çalışmamız yakın bir süreçte tamamlanacak.”

ÖN YETERLİLİK İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Proje için 4 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli toplam 250 milyon Euro’luk kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından Fen İşleri Daire Başkanlığı 22 Ağustos 2023 tarihinde ihale sürecinin ilk etabı olan ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirecek.

Yapılacak ön yeterliliğin ardından kısa listeye alınan istekliler; teknik ve mali yeterliliklerini vermek üzere ihaleye davet edilecek. 22 Ağustos günü saat 11.00’de isteklilerin bilgilerini yüklemesinin ardından, dokümanlar komisyon üyelerine dağıtılarak değerlendirmeye alınacak.

8 İSTASYONDAN OLUŞACAK

12 yılın ardından Başkentte yapımına başlanacak ilk metro hattı projesi olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi; A1- AŞTİ-Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara’nın doğusuna uzatılmasını kapsıyor. 7,4 kilometrelik hat; Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşacak.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.