Dolar 44,7636
Euro 52,8283
Altın 6.914,00
BİST 14.176,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 15°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Mamak Ar-Ge birimi kuruyor

Mamak Ar-Ge birimi kuruyor
20 Ekim 2021 12:04

Mamak’ta Bilim Var

2022 ve 2023 yılları için “Mamak’ta Bilim Var” sloganı ile yola çıkan Mamak Belediyesi, hızla gelişen dijital çağın dinamiklerine uygun belediyecilik anlayışı ve sorumluluğu ile bünyesinde Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü (Ar-Ge) kuruyor. Milli Teknoloji Hamlesi’nin ruhuna uygun olarak temel bilimler, sosyal bilimler, matematiksel bilimler ve yaşam bilimleri alanında çalışmalar yürütecek olan Müdürlük, her bilim dalına hitap eden teknoloji ve uygulama merkezleri kuracak. Türkiye’de ilk defa bir belediye bünyesinde kurulan Teknoloji ve Girişimcilik Birimini müdürlük düzeyine çıkartan Mamak Belediyesi, bu girişimi Ocak ayında düzenlenecek lansman ile duyuracak.

Yeni bir dönem başlayacak

Kurulacak müdürlük ile belediyecilik alanında yeni bir dönemin başlayacağına inandığını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bilim, teknoloji ve girişimcilik kültürünün hızla gelişmesi için üstümüze düşen milli görevi yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu vizyon doğrultusunda kurulacak olan Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğümüzün, Türkiye’nin 2023 hedeflerinde yer alan milli gelirin %3’nün Ar-Ge’ye ayrılması hedefine uyumlu olarak 2022 yılı belediye bütçesinin %3’nün temel ve sosyal bilim çalışmalarına ayıracağız. 2023 yılında ise bu bütçeyi %10 olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

3 stratejik hedefimiz var

Mamak Füzyon markası ile çalışmalarını yürütecek olan Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün 3 stratejik hedefi olduğunu da kaydeden Köse, “Bu hedeflerin ilki Mamak’ta bilim ekosisteminin güçlendirilmesi olacak. Devamında ise geleceğin mesleklerine uygun nitelikte bölge sanayisine genç istihdam kazandıracağız.

Bununla birlikte bölgede teknolojiyi geliştiren gençlere destekler verip girişimcilik ekosistemini kurmak ve bu sistemi geliştirmek istiyoruz” dedi.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.