İYİ Partili Oral: Ahlat için mi, şatafatınız ve keyfiniz için mi inşa ediyorsunuz?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral Bitlis’in Ahlat ilçesinde Van Gölü kıyısında bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün arkasında inşa edilen yapıların fotoğraflarını yayınlayarak tepki gösterdi. İYİ Partili Oral “Ecdad yadigarı Ahlat’ı hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.
Oral’ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajı şu şekilde:
“Ahlat için mi, şatafatınız ve keyfiniz için mi inşa ediyorsunuz?
Bu görüntüler Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün arka tarafındaki alanda çekilmiştir. Bu inşaatlar basına yansıdığı gibi “bakan villaları mı”, yoksa Ahlat’ın gerçek ihtiyacı olan istihdama bir çare mi olacak?
Memleketim Ahlat’a yapılan Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün tarihi önemi ve devletin bu coğrafyaya yüzünü dönmesi açısından desteklemiştim. Ancak geldiğimiz noktada ortada yandaşlara verilen ihalelerden başka bir şey kalmamıştır. Yeni yapılar da aynı akıbeti mi görecektir?
Ahlat tarihi sebepler sunularak yandaş müteahhitlere rant kapısı olmamalıdır. Resmi görevi olmayan aile efradına ve siyasilere tatil beldesi olarak sunulmamalıdır.
Bu hususları soru önergeleriyle de soracağım.
Ecdad yadigarı Ahlat’ı hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz.”
Oral’ın süreci takip ettiği ve ilgili bakanlıklara da soru önergesi vereceği öğrenildi.
Ne olmuştu?
Basında yer alan haberlere göre Ahlat’ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün yanında dokuz adet villa, helikopter pisti ve çeşitli yapılar inşa edilmektedir. Bu yapıların Bakanların konaklaması için yapılan villalar olduğu iddia edilmiştir. Projeyi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir isim olan Hasan Gürsoy’un Güryapı firmasının yürüttüğü basında yer almıştı.










