15 Ekim 2026, 11:48:41
Dolar 49,4177
Euro 55,5133
Altın 6.572,22
BİST 12.118,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 11°C
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C

FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİ’NDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİ’NDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
25 Temmuz 2021 10:02

Ankara Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte eğitimler de yoğun ilgi görmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Feza Gürsey Bilim Merkezi” Başkentli çocukların boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmesi için etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor.

Türkiye’nin ilk bilim merkezi olan Feza Gürsey Bilim Merkezi, haftanın 7 günü 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Bilim merkezine gelen Başkentli minikler, birbirinden farklı atölyelerde düzenlenen bilimsel çalışmalara katılarak teknoloji ve bilimi eğlenerek öğreniyor.

SIVI AZOT DENEYİNDEN MOMENTUMA

Feza Gürsey Bilim Merkezi uzman rehberleri; sıvı azot gösterisinden açısal momentuma, fısıltı tabaklarından sıcak hava balonuna, gölge tünelinden çeşitli bilimsel deneylerle çocukları tanıştırıyor.

Reklam

Sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak gerçekleştirilen etkinliklerde bilimin önemini eğlenerek öğrenen çocukların hem merak duygusu hem de el becerileri gelişiyor.

Gurup halinde Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni ziyaret eden çocuklardan 10 yaşındaki Zeynep Ecrin Canatız, “Buraya farklı şeyler öğrenmek için geldim. En çok pencere deneyi ilgimi çekti. Farklı açılardan görmemi sağladı” derken Cihat Emin Aslan ise,“14 yaşındayım bilimi eğlenerek öğreniyoruz burada. Elektrik deneyini beğendim saçlarım elektriklendi” sözleriyle yaşadığı deneyimi anlattı.

Merkeze gelmek için can attığını söyleyen Eylül Naz Şerbetçi ise düşüncelerini, “Bilim öğrenmek için buraya geldim. İlk defa geliyorum buradaki aletleri çok merak ediyordum. Burası çok eğlenceli” sözleriyle dile getirdi.

Nuri ŞAHİNbaskenthaber.orgnurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.