Dolar 42,1109
Euro 48,7096
Altın 5.393,99
BİST 11.073,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 20°C
Cts 20°C
Paz 20°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi üç büyük sorunu sıraladı

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi üç büyük sorunu sıraladı
10 Eylül 2021 19:35

Erçelebi; “İŞSİZLİK, GEÇİM SIKINTISI, HUKUKSUZLUK”

Demokratik Sol Parti Parlamento ve Hükümetle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, ülkede en büyük üç sorunu sıraladı ve ivedi şekilde çözümü kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin en büyük üç sorunundan en önemlisinin gençlerin işsizliği olduğunu belirten Erçelebi, ikinci sorunun halkın geçim sıkıntısı, üçüncü sorunun ise hukuksuzluk olduğunun altını çizdi ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“VATANDAŞIN DEVLETE OLDUĞU GİBİ DEVLETİN DE VATANDAŞA BORCU VARDIR”

“İnsanların sığınacağı son liman hukuktur. Adalet mülkün, yani devletin temelidir. Hukuk sistemi çürümüşse ülke temelden sarsılmıştır. O yüzden bu üç sorun ivedi sorundur. Devletimizin gençlere iş bulması için çareler araması lazım. Vatandaşın devlete olduğu gibi devletin de vatandaşa borcu vardır. Vatandaş olmanın ayrıcalığı vardır. Bunların başında devletin her vatandaşı için sağlık hizmetlerini ücretsiz ve yeterli düzeyde sağlamasıdır. Her vatandaşın istediği kadar eğitim sistemi içinde eğitimini en kaliteli şekilde sağlaması ve ücretsiz olarak sağlaması gerekir. Aynı şekilde devlet, her yurttaşına iş bulmak zorundadır. Gençler işsiz kaldıkları zaman umutsuz, umutsuz oldukları zaman ülkeden kaçmanın yollarını arıyorlar.”

“YÖNETENLER GENÇLERİN SAĞLIK, EĞİTİM VE İŞ İMKÂNLARINI SAĞLAMAK ZORUNDA”

“Bugün iş bulamayan gençlerin yerine Suriyeli gençler, Afgan gençler, Pakistanlı gençler ikamet edilmeye çalışılıyor. Bu çok tehlikeli. Bu, vatandaşlık bilincini yozlaştırdığı gibi, ülkeye bağlılığı ve sevgiyi de azaltır. DSP, vatanını ve milletini sevenlerin partisidir. O yüzden son kurultayımızda DSP’yi milliyetçi, vatansever ve sol parti olarak tanımladık. Bizim milliyetçiliğimiz ırkçılığa dayalı, şovenist bir milliyetçilik değil, Atatürk’ün tarif ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ahaliye Türk milleti denir şeklindedir. Ne mutlu Türküm diyene! O halde bizim gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorlarsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler de o gençlerin sağlık, eğitim ve iş imkânlarını sağlamak zorundalar.”

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.