DEPREMZEDE HALEN ÇADIR BEKLİYOR, KIZILAY ORTADA YOK

“DEPREMZEDE HALEN ÇADIR BEKLİYOR, KIZILAY ORTADA YOK”
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, deprem felaketinin 17’inci gününde depremzedelerin halen çadır ihtiyacının karşılanamadığını bildirerek, “156 yıllık Kızılay AKP iktidarının elinde resmen ticarethaneye dönüşmüş durumda. Depremzedeler çadır bekliyor, Kızılay ortada yok” dedi.
Aslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Depremin 17’inci gününde felaketinin yaşandığı bölgede depremzedeler hala çadır bekliyor. Afet günlerinde vatandaşlarımızın yanında görmek istediği yardım ve dayanışma kuruluşlarının başında olan Kızılay, iktidar eliyle adeta tahrip edildi.
Geçmişi 156 yıl önceye dayanan Kızılay’ın afetlerde en önemli kuruluşlardan biri olma özelliğine tekrar kavuşturulması gerekiyor. İktidar liyakatsiz atamaları ile resmen böyle köklü bir kurumu işlevsiz hale getirmiş, ticaret haneye çevirmiştir.
Cumhuriyetimizin hukuksal ve kurumsal hüviyetine karşı bilinçli bir saldırı yürüten AKP’nin, neden olduğu tahribat, Kahramanmaraş depremleri sonrası ortaya çıkan yıkım, arama-kurtarma ve yardım çalışmalarındaki yoksunluklarla artık gizlenemeyecek hale gelmiştir.
Kızılay’ın afetlerde en önemli kuruluşlardan birisi olma özelliğine tekrar kavuşturulması hemen hareke geçirilmeli.”










