Dolar 44,7613
Euro 53,0254
Altın 6.942,90
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 12°C

CHP SPOR KURULU BAŞKANI DEMİRHAN ŞEREFHAN: SUUDİ ARABİSTAN AYIBINA SON VERİN

CHP SPOR KURULU BAŞKANI DEMİRHAN ŞEREFHAN: SUUDİ ARABİSTAN AYIBINA SON VERİN
14 Kasım 2023 16:00

CHP SPOR KURULU BAŞKANI DEMİRHAN ŞEREFHAN: SUUDİ ARABİSTAN AYIBINA SON VERİN

CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, Türkiye’nin 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanmasına yönelik ısrarın sürdüğüne dikkat çekerek, “Yerli ve milli olarak bildiğimiz TFF’nin bu yanlıştan ivedilikle dönmesi gerektiğini bir kez daha anımsatırız” dedi.

2023’ün lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek maçın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında oynanabileceğine vurgu yapan CHP Spor Kurulu Başkanı Şerefhan, “2023 Türkiye için, Türk insanı için çok özel bir yıl. Çünkü Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizin 100. yılı. Bir ülkenin kuruluşunun 100. senesi. Ne yazık ki TFF, bu konunun hassasiyetinin idrakına varamamış olsa gerek ki, 3-5 milyon dolar için üstelik yoğun bir maç programının olduğu Aralık sonunda Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Suudi Arabistan’a yolluyor. Öncelikle böylesine anlamlı bir yılın Süper Kupa finali para karşılığı başka bir ülkeye pazarlanamaz. Ayrıca, o yoğun maç haftalarında noel ve yılbaşı arasında çoğu yabancı oyuncuların olduğu takımları niçin Suudi Arabistan’a gönderiyorsunuz?” dedi.

TFF’nin Süper Kupa ile de yetinmeyip bazı turnuvaları Suudi Arabistan’da oynanmasını gündeme getirmesinin de yanlışın yanlışla sürdürülmesi olduğunu belirten Demirhan Şerefhan, “Futbolseverler ve sporseverler Süper Kupa’nın Arabistan’da oynanmasını kabullenememişken TFF orada dörtlü, beşli turnuvalar yapmayı planlıyor. TFF bu işlerle uğraşacağına Türkiye’deki alt yapıyı organize etsin de altyapıdan gelen evlatların önü açılsın. Üstelik Galatasaray Kulübü’nün Divan Kurulu’nun Suudi Arabistan finaline ilişkin resmi bir açıklaması var. Fenerbahçe de aynı noktada. Gönüllü değiller. TFF, yeri geldiğinde ‘kulüplerin federasyonuyuz’ diyorsa iki kulübün görüşlerini dikkate alsın” diye konuştu.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.