Dolar 44,7608
Euro 52,8555
Altın 6.898,16
BİST 14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 13°C
Paz 13°C

CHP Mamak Tek Ses: “Eşitlik Bir İmtiyaz Değil, En Temel Haktır!”

CHP Mamak Tek Ses: “Eşitlik Bir İmtiyaz Değil, En Temel Haktır!”
6 Mart 2026 22:15

CHP Mamak Tek Ses: “Eşitlik Bir İmtiyaz Değil, En Temel Haktır!”

Başkent Haber | Ankara / Mamak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında kadın hakları mücadelesine dair kararlı bir duruş sergiledi.

Basın Açıklaması CHP Mamak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazik Şirin Akın tarafından okundu.

Mamak’ta Güçlü Katılım Basın açıklamasına; CHP Mamak İlçe Başkanı Dr. Ali Rıza Erdek ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, ABB BelPlas A.Ş. Genel Müdürü Av. Haydar Demir ile ilçe kadın kolları üyeleri tam kadro katılarak kadın mücadelesine omuz verdi. Bu geniş katılım, CHP’nin Mamak’ta toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusundaki bütüncül desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

“İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ten Vazgeçmiyoruz”

Basın açıklamasını okuyan Nazik Şirin Akın, kadın cinayetleri ve cezasızlık kültürüne dikkat çekerek, şiddetle mücadele mekanizmalarının etkinleştirilmesi çağrısında bulundu.

Akın, “6284 sayılı kanun etkin ve eksiksiz uygulanacak, biz vazgeçmiyoruz! İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz!” diyerek, kadınların kazanılmış haklarından ödün vermeyeceklerini ifade etti.

Ekonomik Adalet ve Görünmeyen Emek

Kadınların ekonomik bağımsızlığının özgürlük için şart olduğunu hatırlatan Akın, şunları kaydetti:

“Kadınların sırtına yüklenen ev içi bakım sorumluluğunun kamusal politikalarla paylaşılmasını istiyoruz. Eşit işe eşit ücret mücadelemizden vazgeçmiyoruz.

Yoksulluğun en ağır yükünü taşıyan kadınların sesi olmaya devam edeceğiz.”

“Çare Eşitlikte, Çare Cumhuriyet Değerlerinde”

Dr. Ali Rıza Erdek ve ilçe yönetiminin de destek verdiği açıklamada, belediyelerin açtığı kreşlerin kadın istihdamındaki hayati önemi vurgulandı. Akın, konuşmasını şu sözlerle bitirdi.

“8 Mart sadece bir anma günü değil, eşitliğe giden yolda bir isyan ve inşa günüdür. Çare eşitliktedir, çare Cumhuriyet değerlerimizdedir!”

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.