Dolar 44,7414
Euro 52,9243
Altın 6.918,07
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
20°C
Parçalı Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 15°C
Paz 13°C

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin: “Belediye nasıl denetim yapmaz?”

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin: “Belediye nasıl denetim yapmaz?”
24 Mart 2024 20:37

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin: “Belediye nasıl denetim yapmaz?”

Ankara Mamak’ta yeni bir apartmanın istinat duvarı gecekondunun üzerine çöktü. Sesler nedeniyle gecekondudan dışarı çıkan ev sahibi, yara almadan kurtuldu.

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, olay yerini ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Şahin olayla ilgili şu açıklamada bulundu: “Buranın imarını belediye yapmış, yıkılalı saatler oldu ancak hala belediyeden bir yetkili gelmedi. Üç katlı binalar yapılması gereken yerlere yirmişer katlı binalar yapılmış. Özel yapı denetiminin değil tamamen belediyenin denetiminde olan yer burası, daha önce vatandaşımız tehlike arz ettiğine dair 20 kez belediyeye dilekçe veriyor. Bu dilekçelere yanıt gelmediği gibi bir de buraya asfalt atılıyor ve bugün bu faciaya neden oluyor. Ramazan kardeşimizin, bahçesindeki kulübede beslediği 3 köpek yavrusu ve kuşları istinat duvarının altında kalıp öldü, kardeşimiz evsiz kaldı. Belediye yetkililerinin bu sorumluluğu kabul etmesi gerekir.

Bu olay belediyenin usulsüzlüğüdür.

Mamak İlçemizde 64 mahallemiz ve muhtarımız asfalt beklerken, istinat duvarı uçan sitenin özel garajına, otoparkına ve bahçesine tamamına asfalt atılmıştır.

İstinat duvarının uçma nedeni de Mamak Belediyesi’nin büyük tonajlı silindirleri asfaltı düzeltirken istinat duvarını patlatmıştır.

Bugün de yine Mamak Belediyesi’nin paletli kepçesi özel mülkte ücretsiz olarak çalışmaktadır.”

Ne oldu?

Ankara’da kaba inşaatı tamamlanan bir apartmanın istinat duvarı gecekondunun üzerine çöktü. Gecekonduda yaşayan ve sesler nedeniyle dışarı çıkan Ramazan Dağ, olaydan yara almadan kurtuldu.
Olay, saat 09.30 sıralarında Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Yeşil Bayır Mahallesi 1804’üncü Sokak’ta meydana geldi. Kaba inşaatı yeni tamamlanan 16 katlı apartmanın istinat duvarı, gecekondunun üzerine çöktü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay öncesi gecekonduda bulunan Ramazan Dağ, evin tavanında duyduğu sesler nedeniyle dışarıya çıkarak kurtuldu.

 

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.