12 Ekim 2026, 18:25:27
Dolar 49,3369
Euro 55,2022
Altın 6.627,08
BİST 12.157,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Yağmurlu
Ankara
25°C
Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 13°C

ÇANKAYA, GENÇLERİ LİSE VE ÜNİVERSİTEYE ÜCRETSİZ HAZIRLIYOR 

ÇANKAYA, GENÇLERİ LİSE VE ÜNİVERSİTEYE ÜCRETSİZ HAZIRLIYOR 
28 Aralık 2022 15:15

ÇANKAYA, GENÇLERİ LİSE VE ÜNİVERSİTEYE ÜCRETSİZ HAZIRLIYOR

Çankaya Belediyesi’nin, lise ve üniversiteye geçiş sınavları için düzenlediği ücretsiz kurslar yoğun ilgi görüyor. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri LGS, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ise YKS’ye Çankaya Belediyesi’nin Destek Eğitim Merkezleri’nde hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi’nin 9 merkezde açtığı ücretsiz sınavlara hazırlık kursları, Destek Eğitim Merkezi adı altında gençleri LGS ve YKS sınavlarına hazırlıyor.

Örgün eğitime destek programı kapsamında oluşturulan Merkezlerde, öğrenciler derslerine tamamlayıcı eğitimleri alarak LGS ve YKS sınavlarına da en iyi şekilde hazırlanıyorlar.

Eğitimler kapsamında 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri Fen ve Sosyal Bilimler, Türkçe ve Matematik derslerini Bademlidere, Sokullu, Birlik ve Esat Çankaya Evlerinde alıyor. 10, 11 ve 12. sınıflar ile mezun öğrenciler ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe/Edebiyat, Coğrafya, Tarih ve Felsefe derslerini Yıldız, 100. Yıl, Bayraktar, Cebeci ve Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evlerinde alıyorlar.

Reklam

Seviye tespit sınavının ardından seviyelerine uygun sınıflarda haftalık ders programı doğrultusunda uygulanan dersler uzman branş öğretmenleri tarafından veriliyor. Uygulamalı test çözme teknikleri ile desteklenen kurslarda öğrenciler deneme sınavları ile kendilerini ölçme imkânı da bularak sınavlarına en iyi şekilde hazırlanıyorlar. Çankaya Belediyesinde sınavlara hazırlanan gençler, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinden de yararlanabiliyor. Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezlerinde, bin 665 öğrenci sınavlara hazırlanıyor.

TAŞDELEN: AMACIMIZ, GENÇLERİMİZİ GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAK

Eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak amacıyla Destek Eğitim Merkezlerini oluşturduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu merkezlerimizde özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerden gelen çocuklarımıza destek oluyoruz. Ortaokul ve liselere devam eden gençlerimiz ile lise mezunlarına yönelik 12 farklı branşta tamamlayıcı ve destekleyici eğitimler verdiğimiz merkezlerimizde çocuklarımızı gelecekleri için çok önemli olan LGS ve YKS sınavlarına hazırlıyoruz” dedi.

 

Nuri ŞAHİNbaskenthaber.orgnurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.