Dolar 44,7608
Euro 52,8555
Altın 6.898,16
BİST 14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 15°C
Paz 13°C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENTLİ MUHTARLARLA ‘ORTAK AKIL’DA BULUŞACAK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENTLİ MUHTARLARLA ‘ORTAK AKIL’DA BULUŞACAK
13 Ocak 2022 17:47

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ortak akıl ilkesi doğrultusunda paydaşlarıyla iş birliği yapmayı sürdürüyor. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı, “Muhtarlar Müzakere Ediyor” programını hayata geçiriyor. İlki 14-16 Ocak tarihleri arasında Kızılcahamam’da yapılacak programa ilk etapta 25 ilçenin Muhtar Dernek Başkanlarının da yer alacağı 50 muhtar katılacak. Etkili iletişim dersi de alacak olan Başkentli muhtarlar; ASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini iletecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent yönetiminde ‘ortak akıl’ ilkesini benimseyerek toplumun her kesimiyle görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor.
Merkez ve çevre ilçelerde görev yapan muhtarlara özel “Muhtarlar Müzakere Ediyor” adlı yeni bir program başlatan Muhtarlıklar Daire Başkanlığı, ilk toplantıyı 14-16 Ocak tarihleri arasında Kızılcahamam’da gerçekleştirecek.

BAŞKENTLİ MUHTARLARLA MAHALLE SORUNLARI MÜZAKERE EDİLECEK
İlçe muhtarlarıyla yıl boyu devam edecek toplantılarda mahalle ve bölge sorunları masaya yatırılacak.
Başkentli muhtarlar; ASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek ilçelerine yönelik talep ve sorunları yüz yüze anlatma fırsatı bulacak. Kaldırımdan asfalta, altyapıdan sosyal ihtiyaçlara kadar tüm sorunların daha hızlı çözülmesini sağlamak amacıyla Kızılcahamam’da düzenlenecek toplantıya ilk etapta 25 ilçenin Muhtar Dernek Başkanlarının da yer alacağı 50 muhtar katılacak.

KONTROL VE MEMNUNİYET MEKANİZMASI DAHA SAĞLIKLI ÇALIŞACAK
Mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini muhtarlar aracılığıyla kayıt altına almayı, müzakere etmeyi ve daha düzenli takip yapmayı önceleyen yeni bir hizmet anlayışı benimsediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Muhtarlar yerel yönetimlerin parmak uçlarıdır. Vatandaşlara ulaşabilme konusunda en yakın temas aralığına sahip muhtarlarımızı her ay düzenli olarak projemiz kapsamında bir araya getireceğiz. İlçelere dair talepleri çözüm önerileriyle birlikte kayıt altına alacağız. Müzakereler sırasında gerçekleştireceğimiz ve hizmetleri daha hızlı ve etkin biçimde hayata geçirebileceğimiz bir sistem kuruyoruz. Vatandaşların muhtarlarımıza ilettikleri talep ve önerilere hızlı çözümler sunarken, aynı zamanda oluşturacağımız aylık raporlarla kontrol ve memnuniyet mekanizmasının başında Ankaralı vatandaşlarımızın bulunduğu bir yapıyı hayata geçirmiş olacağız.”

TOPLANTILAR HER AY DÜZENLİ YAPILACAK
Her ay pandemi koşulları gözetilerek 50 kişilik gruplar hâlinde gerçekleştirilecek toplantılarda bir önceki ayın performans raporlarının muhtarlarla paylaşılacağını da ifade eden Yanmaz, bu projeyle kamuda hesap verebilirlik ve şeffaflık uygulamalarını yaygınlaştıracaklarını söyledi.
Muhtarlara program kapsamında vatandaşlarla daha verimli iletişim sağlayabilmeleri için uzman eğitmenler tarafından ‘Etkili İletişim’ dersleri de verilecek.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.