Bahtiyar Atakay: Çözüm Odaklı Projelerimle Ben Hazırım

CHP Mamak İlçe Başkanlığı Kadın Kolu Başkan Adayı Bahtiyar Atakay: Çözüm Odaklı Projelerimle Ben Hazırım
Ankara’nın tarafsız ve güvenilir gazetesi Başkent Haber olarak CHP Mamak Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerini yakından takip ediyoruz.
CHP Mamak İlçe Başkanlığı Kadın Kolları seçimi 07 Temmuz 2024 Pazar günü 10.00, 18.00 saatleri arasında Necmettin Erbakan Kongre Merkezin’de gerçekleştirilecek.
CHP Mamak Kadın Kolu Başkan Adayı Bahtiyar Atakay’ı yakından tanımak ve tanıtmak için sorduk kendisi de tüm samimeyeti ile cevapladı.

Başkent Haber- Kendinizi Tanıtır mısınız? CHP Mamak İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Bahtiyar Atakay kimdir?
Bahtiyar Atakay- 47 yaşındayım evli 2 çocuk annesiyim. Çorumluların gelini Yozgatlıların yeğeni, Divriğililerin bizim kızı yani ben Mamaklıyım.
2 Üniversite mezunuyum, STK’lar da üyelik, aktif görev ve yönetim kadrolarında başkanlık yapmaktayım. Ortağı ve kurucusu olduğum 2 kooperatif de üretim pazarlama ve satışını yapmaktayım.
Başkent Haber- Neden CHP Mamak Kadın Kolları Başkanı olmak istediniz?
Bahtiyar Atakay- Örgütlü yapılardan gelmem, kadın çalışmalarını organize etmek, seminer düzenlemek katılımcı olmak ve sokak eylemlerinde kadın, çocuk, hayvan ve doğa haklarını korumak için alanlarda ve her yerde duyarlı olmaya çalıştım. Chp Mamak İlçede kadın siyasetinin dar alanda yapılması, örgütlü bir yapı eksikliği ve kolektif çalışmaların yetersiz olduğunu düşünenlerdenim.
Bizler her yerdeyiz alanda salonlarda seçimlerde en ön saflarda mitinglerde protestolar da ama görev ve yetki de neredeyse hiç yokuz. Bu nedenle var olmak görünür olmak için bu yola çıktık.
Başkent Haber- CHP Mamak Kadın Kolları Başkanı olduğunuzda hangi yenilikleri getirmeyi düşünüyorsunuz?
Bahtiyar Atakay- 64 Mahallede kadın örgütlenmesinin ilk adımlarını başlatmak,
Parti içi eğitimlerin mahallelerde üyeye dönük sistemde gerçekleştirmek,
Çalışma komisyonları oluşturmak,
En önemlisi de mahallelerde oluşturulacak çalışma ekipleriyle birlikte planlayıp birlikte yol yürüyeceğiz.

Başkent Haber- Mamak İlçesinin ve Mamak’ta yaşayan kadınların sorunları nelerdir? Sorunların çözümü için görüşleriniz ve projeleriniz nelerdir?
Bahtiyar Atakay- Kadın üyelerimizin sade seçimden seçime aranması, kadına çocuğa hayvana yönelik şiddet, işsizlik, partinin çalışmalarından, eğitimlerinden, etkinliklerinden pasif üyenin haberdar olmaması bunun için mahallelerde kadın örgütlenmesine önem veriyorum. Partimizin Mahalle, İlçe, İl ve Genel Merkez koordineli ekip çalışmasını en kısa sürede sorunu çözme yöntemi olarak olarak düşünüyorum.
Başkent Haber- Son olarak oy kullanacak partililerinize neler söylemek istersiniz?
Bahtiyar Atakay- Mamakta tecrübeli, deneyimli ve çözüm odaklı projelerimle sizlerle yola çıkmaya hazırım.
Birlik ve beraberlik içerisinde, çıkmış olduğumuz bu yolda KIRIMIZI listeye desteklerinizi bekliyorum.










