Dolar 45,9050
Euro 53,4602
Altın 6.689,52
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 19°C
Cts 19°C

ANKARA’DA ABB’DEN ‘SİNEMA, TİYATRO VE SANAT’ KONULU SÖYLEŞİ

ANKARA’DA ABB’DEN ‘SİNEMA, TİYATRO VE SANAT’ KONULU SÖYLEŞİ
30 Kasım 2022 12:42

ABB’DEN ‘SİNEMA, TİYATRO VE SANAT’ KONULU SÖYLEŞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilen “Meslek Tanıtım Toplantıları” projesi kapsamında oyunculuk mesleğini tanıtılması için Oyuncu ve Yönetmen Seren Fosforoğlu’nu Başkentlilerle buluşturdu. Yahyalar Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “Sinema, Tiyatro ve Sanat” konulu söyleşiye Ankara’da çeşitli okullarda güzel sanatlar ve tiyatro bölümünde okuyan 210 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, ‘Meslek Tanıtım Toplantıları’ projesi kapsamında oyunculuk mesleğinin tanıtımı için Oyuncu ve Yönetmen Seren Fosforoğlu’nun konuk olduğu “Sinema, Tiyatro ve Sanat” konulu bir söyleşi düzenledi.

Yahyalar Aile Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye; Ankara Itri Güzel Sanat Lisesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi ve Özel Altın Güzel Sanatlar Lisesinde Tiyatro bölümünde okuyan 210 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

“BU GİBİ BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Meslek tanıtım toplantıları projesi kapsamında Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü olarak Yahyalar Aile Yaşam Merkezi’nde usta Oyuncu ve Yönetmen Seren Fosforoğlu’nu ağırladık. Seren Hanım Ankara’da Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümünde okuyan 210 öğrenciye ‘Sinema, Tiyatro ve Sanat’ üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Aile Yaşam Merkezlerimizde kültür ve sanatın daha ön plana çıkması ve farkındalığın artırılması için bu gibi buluşmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” derken, Oyuncu ve Yönetmen Seren Fosforoğlu da şunları söyledi:

“Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesinin Yahyalar Aile Yaşam Merkezi’ne konuk olarak geldim ve Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan gençlerle buluştuk. Benim için çok değerli bir buluşma oldu. Çünkü sanatçıların yaşarken kıymet bilinmesi ülkemiz açısından pek alışıldık bir şey değil. O nedenle bugün beni çok güzel ağırladılar. Sanat üzerine konuştuk. Benim için çok değerli ve çok kıymetliydi.”

ÖĞRENCİLERDEN ABB’YE TEŞEKKÜR

Yoğun ilgi gören söyleşiye katılan öğrenciler ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

-Yağmur Asya Baş: “Tiyatroya çocukluğumdan beri bir yatkınlığım ve merakım var. Bugün burada tiyatroya yönelik söyleşi yaptık. Bana çok katkısı oldu. Oyuncuya sorular yönelttim ve güzel bir cevap aldım. Bu programın düzenlenmesinden dolayı da Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.”

-Ayşe Naz Aksoy: “Tiyatroyu çok seviyorum. Bu söyleşi de çok hoşuma gitti. Sorulan soruları dinledim ve bana faydası olacak bilgiler edindim.”

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.