Ankara Milletvekili Yüksel Arslan: Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının Sorunu Çözülmeli

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan: Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının Sorunu Çözülmeli
Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Staj ve Çıraklık sigortası mağdurlarının sorunları ile ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamada;
“3308 Sayılı Kanun kapsamında sanayilerde ve işletmelerde üreterek, alın teri dökerek çalışan ancak emeklerinin karşılığını alamayan Staj ve Çıraklık sigortası mağdurları var bu memlekette .
İşe giriş tarihi ve sigorta numarasının bulunduğu pembe kart ile sigortalı olduğunu zannederek çalıştırıldılar.
Bugün geldiğimiz noktada söz konusu sigortaları emeklilikte başlangıç olarak sayılmıyor.
Tek suçları çocuk yaşta çalışmak mıydı?
3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen “4A Tescil Başlangıç” tarihi; “Hizmete Başlama Tarihi” olarak kabul edilmelidir.
Bugün meslek liselerinden ve çıraklık okullarından yeni insanların yetişmesi, çocuklarımızın yetişip usta olması, sanayilere, atölyelere ve Türkiye’nin tüm iş kollarına nitelikli iş gücünün, yetenekli teknik elemanların, ve donanımlı insan kaynağının sağlanması için artık böyle mağduriyetler kalmamalıdır.
Bu kapsamda; 21 Ocak Pazar günü saat 12:00’de Anıt Park’da gerçekleştirecek olan Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları “Büyük Ankara Buluşması” mitingi ile haklarının verilmesini temenni ediyorum” dedi.










