Dolar 36,1866
Euro 37,8723
Altın 3.402,93
BİST 9.914,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 7°C
Az Bulutlu
Ankara
7°C
Az Bulutlu
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 7°C
Pts 3°C

Akbelen Direnişçisi Nejla Işık, İkizköy Muhtarı Oldu -HABER Mustafa AKGÜL

Akbelen Direnişçisi Nejla Işık, İkizköy Muhtarı Oldu -HABER Mustafa AKGÜL
14 Nisan 2024 18:53

Akbelen ormanının kömür madeni tarafından işgaline karşı direnen İkizköy Çevre Komitesi’nden Nejla Işık İkizköy’de muhtar seçildi.

Muğla’nın Milas ilçesindeki İkizköy’de devam eden Akbelen direnişinin öncü kadınlarından Nejla Işık, 164 geçerli oyun 93’ünü alarak muhtarlık seçimlerini kazandı.

İkizköylüler gelişmeyi, “Yeni muhtarımız Nejla Işık ile İkizköyü artık biz yöneteceğiz!” diyerek paylaştı.

Verdikleri mücadelede mevcut muhtar tarafından yalnız bırakıldıklarını söyleyen Işık, muhtarlığa aday olmasını şu sözlerle açıklamıştı:

“Yani susturmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve nereye gidersem gideyim ‘Muhtarınız nerede?’ sorusu soruldu bana. Yani muhtarımız şirkette çalışıyor ne yazık ki yanımızda değil ama iki azamız bizimle birlikte diyorduk. Sırf bu yüzden köylüleri bir arada tutmak için muhtarlığı elime almak istiyorum.”

Komşusuyla köylüsüyle birlikte toprağını ağacını doğasını savunan Işık şimdi İkizköy’ün muhtarı olarak mücadelesine devam edecek.

Işık’ın İkizköy için vaatleri ise şöyle:

“Köyün, Akbelen’in bu halde oluşunun en başı muhtarlar. Şirketler kolay bir şekilde satın alıyor. Köylülerin değil şirketin yanında olduklarından dolayı. Şirket bir kere beni kesinlikle satın alamayacak. Pazarlığı bırak, şirketle hiçbir şekilde görüşmeye oturmayacağım. Elimdeki o yetkiyle yapabileceğim her şeyi yapacağım köylüyü arkama alarak. Köylüyü bir araya toplamak için zaten girdim ben buraya.”

Ne olmuştu?

Muğla‘nın Milas ilçesine bağlı İkizköy mevkiinde bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding’e bağlı YK Enerji’nin maden ocağı için ağaç kesimine karşı yaşam savunucuları ve yerel halk sahada fiili olarak mücadele ederken, bir yandan da çetrefilli bir hukuki süreç yürüttü.

İkizköy’de kadınlar bir yandan kesilen ağaçlar için ağıt yakarken bir yandan da direnişin en ön saflarında yer aldı. Polis müdahalesine, jandarma barikatlarına, TOMA’ya, biber gazına rağmen, iki yıldır yaşam alanlarının, tarım alanlarının, zeytinliklerinin kömür için yok edilmemesi için direnen kadınlar, iklim krizine karşı da seslerini yükselttiler.
KAYNAK:SES Eşitlik,Adalet,Kadın Platformu Bülteni

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",anı ve "Heybe" isimli şiir kitabı vardır Şuanda da 'Başkenthaber.Org'a' genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.  
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.