Dolar 44,8753
Euro 52,8647
Altın 6.924,81
BİST 14.510,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Açık
Ankara
14°C
Açık
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 8°C
Cum 12°C

Usta sanatçı Ferhan Şensoy’un vefatı sanat dünyasında şok etkisi yarattı

Usta sanatçı Ferhan Şensoy’un vefatı sanat dünyasında şok etkisi yarattı
31 Ağustos 2021 17:09

Kültür sanat dünyasının ünlü isimleri, Ferhan Şensoy’un vefatı dolayısıyla sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi.

Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un hayatını kaybetmesinin ardından sanat dünyası yasa boğuldu. Sanat dünyasından onlarca isim Şensoy için taziye mesajları paylaştı.

Ferhan Şensoy’un eski eşi, oyuncu Derya Baykal, Ferhan Şensoy’un ardından, “Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz… #ferhanşensoy” notunu paylaştı.

Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy ise, “Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım” diye yazdı.

Ferhan Şensoy’un kızı Müjgan Ferhan Şensoy da, “Babam uçtu göklere…” diye yazdı.

Usta tiyatrocu Orhan Aydın da Şensoy’un ardından “Tiyatromuz canını,sevinçli aklını,ruhunu kaybetti ben ise yol arkadaşımı, can dostumu yitirdim. Toprağın çiçekler kokacak canım #FerhanŞensoy asla unutulmayacaksın.. asla” notunu paylaştı.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ise “Türk halkının başı sağolsun. Bir üstün yetenekli, “büyük usta”yı kaybettik. Nurlar içinde uyusun Ferhan Şensoy. Çok üzgünüm…” mesajını paylaştı.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak da “Hayatın en kötü günlerinden biri ! Bu mesleği seçme sebebim, ilk yol göstericim, aslan gibi dimdik durabilen, cesur Usta FERHAN ŞENSOY’u kaybettik” diye yazdı.

Oyuncu Mert Fırat da Ferhan Şensoy için, “İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak… #FerhanŞensoy” diye yazdı.

Oyuncu Şevket Çoruh da “Ustamızı kaybettik” mesajını paylaştı.

Oyuncu Tolga Çevik, Ferhan Şensoy’un ardından, “Çok ama çok üzüldüm. İnanılmaz yazar, şahane tiyatrocu, eşsiz meddah, bir ağabey, muhteşem bir zeka, gerçek bir Don Kişot. Gitti Düşbüküm. Nur içinde yat” dedi.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan da, “Kül yutmaz mizahıyla tiyatromuzun dağarcığının gelişmesine unutulmaz katkıları olmuş bir ustayı kaybettik. Çok daha güzel günler görmeyi hak ediyordu. Nur içinde yatsın” diye belirtti.

Oyuncu Cem Davran da “Başınız sağ olsun, sabır diliyorum. Mahallemizin en şık delikanlısı, en güzel ağabeyi; devrin daim olsun. Çok üzgünüm, çok” derken, “Çok saçma, çok acayip, çok şaka sanki, bu olur mu ya durup dururken şimdi?” diye yazdı.

Oyuncu Hazal Kaya, “Ah ne büyük bir kayıp…Çok üzgünüm…Başımız sağ olsun” diye yazdı.

Usta sanatçı Perran Kutman da “Adam gibi adam… Yürekli adam… Ayaklarının üstünde duran bir adam… Çok güzel adamı kaybettik, çok üzüntülüyüm. Çok üzgünüm” mesajını paylaştı.

Oyuncu Nilgün Belgün ise “Ah Ferhan Şensoy’u kaybetmişiz çok ama çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun canım arkadaşımın” diye yazdı.

SON RÖPORTAJINDA NE DEMİŞTİ

Ferhan Şensoy son röportajında, “Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gibi bir mesuliyetimiz var” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İST’ isimli dergisi için Tolga Akyıldız’a konuşan Şensoy, Beyoğlu’nun çöküşünü büyük bir hüzünle izlediğini söylemiş ve şunları söylemişti:

“İstanbul, özellikle Beyoğlu benim çocukluğumun, gençliğimin çok güzel platosuydu. Şimdi baktığımda bana o güzel yılları anımsatan hiçbir şey yok! Anılarımın üzerinden dozerle geçildi… Ses-1885’i korumak gibi bir görevim olmasa İstanbul’a, Beyoğlu’na ayak basmam! Orta yolcu biri değilim; sanatta da gündelik hayatta da böyle bir tavrı kabul etmiyorum. Sağ parti seçmeninden oy devşirmeye çalışan politikacıları çok gördük, bugüne dek başarılı olduklarına tanıklık etmedik. Eğilip bükülme devrinde değiliz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gibi bir mesuliyetimiz var! Belki o gün gelirse, Beyoğlu yine bir kültür sanat merkezi olur, ben de tekrar sokağa çıkarım.”

“İÇİMDE UKDE KALDI”

Ferhan Şensoy, geçen Haziran ayında verdiği bir röportajda son dönemde giderek ağırlık kazanan dijital işlerin çok ilgisini çekmediğini söyleyerek “Şahları da Vururlar’ı yeniden oynamak istiyorum. İçimde ukde kaldı” demişti.

SON MEKTUBUNDA NE YAZMIŞTI

Mart ayında yakın dostu, usta oyuncu Rasim Öztekin’i kaybeden Ferhan Şensoy, sağlık durumu elvermediği için Öztekin’in anma törenine katılamamıştı. Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy, gözyaşları içinde kürsüye çıkarak babasının Rasim Öztekin’e yazdığı mektubu okumuştu.

Şensoy, mektubunda şunları yazmıştı:

“Kavuğumu ona devrettim. Orta oyuncularda çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı, kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885’te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde neşeli bir meyhanede.”

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı da Ferhan Şensoy’un yaşamını kaybetmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Ortaoyuncular Tiyatrosunun kurucusu, oyuncu ve yazar #FerhanŞensoy’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kederli ailesine sabır, sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

TAKIMLARDAN MESAJLAR

Galatasaray Lisesi’nde okumuş bir isim olan Ferhan Şensoy’a, Galatasaray Kulübü de bir mesaj yayımladı. Galatasaray, “Bu topraklarda tiyatroyu milyonlara sevdiren, yüzlerce genç yetiştiren, izi asla silinmeyecek oyunlara imza atan Galatasaray Lisesi’nin müthiş öğrencisi Ferhan Şensoy’u kaybetmenin üzüntüsünü taşıyoruz. Ailesine, sevenlerine, camiamıza ve sanat dünyamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü de Şensoy’un ardından, “Türk sinema ve tiyatrosunun usta sanatçısı Ferhan Şensoy’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz. #FerhanŞensoy” notunu paylaştı.

Beşiktaş’tan da Şensoy’un ardından bir mesaj geldi.

Beşiktaş tarafından yapılan paylaşımda, “Türk sinema ve tiyatrosunun değerli sanatçısı Ferhan Şensoy’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı dileriz” denildi.

KAVUĞU NASIL DEVRETMİŞTİ

Türk tüyatrosunun en komik oyuncusu nişanesi olan Kavuk, Kel Hasan Efendi’nindi. Kel Hasan Efendi, Kavuk’u ilk olarak kendi öğrencisi de olan İsmail Dümbüllü’ye vermişti.

İsmail Dümbüllü ise 1968 yılında yeteneğinin nişanesi olarak Özkul’a düzenlenen bir törenle Kavuk’u devretmişti.

Usta isim yaklaşık 21 yıl Kavuk’u taşıdı. O süre zarfında birçok filmde insanları güldürdü, ağlattı, düşündürttü, duygulandırdı. 1989 yılında ise Kavuk’u Ferhan Şensoy’a devretti.

Ferhan Şensoy, İsmail Dümbüllü’nün Münir Özkul’a devrettiği, bir geleneğin de sembolü olan Hasan Efendi’nin kavuğunu, usta oyuncu Rasim Öztekin’e devretmişti. Öztekin de kavuğu Şevket Çoruh’a devretmişti.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.