Dolar 44,8650
Euro 52,9536
Altın 6.903,16
BİST 14.251,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 13°C

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu: Hukuksuzluğa Son Verilsin

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu: Hukuksuzluğa Son Verilsin
26 Kasım 2024 17:19

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu: Hukuksuzluğa Son Verilsin

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Genel Başkanımız Remzi Çalışkan ve Mersin Şube Başkanımız Kemal Göksoy dün gece hukuksuzca, temel hak ve özgürlükler yok sayılarak gözaltına alınmıştır. Genel Başkanımız ve Şube Başkanımızın, adresi belliyken ve çağrıldıklarında rahatlıkla gidip ifade verebilecekken gece yarısı, sabahın erken saatlerinde ev baskınlarıyla gözaltına alınmaları hiçbir hukuki gerekçeyle açıklanamaz.

Kısıtlılık kararı gereğince gözaltı sebebi belirtilmezken bu keyfi gözaltı kararını kabul etmiyor, Genel Başkanımızın ve şube başkanımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Ülkemiz gittikçe demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmakta, haksız ve hukuksuz uygulamalar artmaktadır. Bunun son örneği Genel Başkanımızın hiçbir gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alınması olmuştur. Bu aynı zamanda işçi sınıfı mücadelesine yönelen bir müdahale ve toplumu sindirme politikalarının uzantısıdır. Bu bir algı operasyonudur.

DİSK/Genel-İş’in yarım asrı aşan geleneğinin sürdürücüsü olarak Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, işçi sınıfının hakları ve insanca yaşam koşullarının sağlanması için mücadeleye adamış olduğu yaşamında demokrasi, adalet, eşitlik talebi dışında söz kurmamış; mücadelesini bu değerler etrafında sürdürmüş, onurlu bir sendikacıdır. Tüm mücadelesi yalnızca işçi sınıfının sömürüsüz yaşaması için olan Genel Başkanımız ve Mersin şube başkanımız derhal serbest bırakılsın.

İşçi sınıfı mücadelemizi geri adım atmadan sürdüreceğimizin bir kez daha altını çiziyoruz.

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu

Haber Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.