Dolar 45,8964
Euro 53,4028
Altın 6.653,50
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 19°C
Cts 18°C

CHP’de kurultay takvimi başlıyor! Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesi sona erdi

CHP’de kurultay takvimi başlıyor! Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesi sona erdi
1 Haziran 2023 21:54

CHP’de kurultay takvimi başlıyor! Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesi sona erdi

CHP MYK toplantısı sonrası tüm MYK kadrosu istifa etti. CHP’de kurultay takvimi ise bu gelişmeyle birlikte başlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Temmuz ayında yapılması planlanan Olağan Kurultay için takvimin başlatılması talimatını verdi. Geçen yıl yapılması gereken CHP Olağan Kurultayı, seçimler nedeniyle parti tüzüğünün verdiği yetkiyle 1 yıl ertelenmişti.

Kılıçdaroğlu, Kurultay kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi 2 saate yakın sürdü. İmamoğlu, saat 19.12’de geldiği genel merkezden 20.42’de ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU YARIN MİLLETVEKİLLERİYLE BULUŞACAK

Öte yandan Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00’de Meclis’te milletvekilleriyle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri ile “istifa” çağrılarını da değerlendirmesi bekleniyor.,

KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDECEK Mİ?

Kılıçdaroğlu, bugün Fikret Bila’ya verdiği röportajda istifa iddiaları ile ilgili “Değerlendirmeler yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz” demişti. Kılıçdaroğlu 3 Haziran Cumartesi günü ise CHP Parti Meclisi’ne (PM) başkanlık edecek. Saat 10.00’da başlayacak toplantıda da seçim sonuçları, yol haritası ve kurultay görüşülecek. PM toplantısında CHP’nin Meclis yönetimi de belli olacak. Grup Başkanlığı için Özgür Özel’in ismi öne çıkarken, üç grup başkanvekili için seçim yapılmayacağı, Kılıçdaroğlu’nun üç ismi belirleyeceği öğrenildi.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.