Dolar 45,9045
Euro 53,4433
Altın 6.568,35
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 22°C

Ömer Fethi Gürer, kamudaki mühendislerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı 

Ömer Fethi Gürer, kamudaki mühendislerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı 
2 Nisan 2023 12:26

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine Bakan Vedat Bilgin’den yanıt geldi…

Gürer, kamudaki mühendislerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda çalışan ve ekonomik krizin etkisi altında olan mühendislerin yaşadığı sorunları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Vedat Bilgin, topu Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne attı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamuda çalışan mühendislerin düşük ücret alması neticesinde, mühendislerin ekonomik krizin etkileri altında ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekti.
CHP Milletvekili Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“”Teknik iyileştirme” adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendisler için de düzenlenmesi düşünülmekte midir?
Kamuda çalışan tüm mühendislere aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak “Risk ve Sorumluluk Tazminatı” adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması için bir çalışma var mıdır?
Ek ödemelerimizin kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılması, için bir çalışma yapılmakta mıdır?
Aylık tutar yan ödeme oranının, Taban aylık katsayısının, Sözleşme ücretlerinin, Ek gösterge yansıtma oranlarının (en az yüzde 195 olması), Ek göstergelerin, (en az 6400 olması) ve Özel hizmet tazminat oranlarının (en az yüzde 250 olması) vb. kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılması adına bir çalışma var mıdır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinde 21.04.2021 tarihli ve 31461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 73 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle değişiklik yapıldığını anımsattı.
Bakan Bilgin, “Memur ve diğer kamu görevlilerinin tabi olacakları personel rejimlerinin temel ilke ve esaslarının belirlenmesi, hukuki ve mali statülerinin ve uygulama esaslarının tespit edilmesi, düzenlenmesi, geliştirilmesi, personel rejimleri arasında uyum, denge ve koordinasyonun sağlanmasına ilişkin iş ve işlemlerin ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülmesi ı görevi, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir” ifadelerine yer verdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer kamuda mühendislerin mesleklerine uygun özlük hakları ve gelir iyileştirilmesi gerekli olduğunu belirtip bakanlığın bu bağlamda sorunu görmezden geldiğini ve mevzuatı bahane ettiğini belirterek bunu düzenleyip , değiştirmek siyasi iktidar sorumluluk ve görevidir “ dedi.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.