ASLAN: SIĞINMACILARIN EKMEĞİMİZE ORTAK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

“SIĞINMACILARIN EKMEĞİMİZE ORTAK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, gittikçe artan sığınmacıların ekonomik kriz kadar can yakıcı hale geldiğini belirterek, “Sığınmacıları evlerine yollamak hiç zor değil. İktidar yanlış bir algı oluşturuyor. Biz bir yıl içinde hepsini geri yollayacağız. Vatandaş temel gıda ihtiyacını karışlayamaz durumdayken, sığınmacıları ekmeğimize ortak etmeyeceğiz” dedi.
Aslan, Ankara’da vatandaşlar ve pazar esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Aslan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Türkiye topraklarında gittikçe artan sığınmacı sorunu ekonomik kriz kadar can yakıcı hale geldi. Milyarlarca liralık kaynak sığınmacılara akıyor. Sığınmacılar el üstünde tutuluyor. Devletin kurumları onlar için seferber edilmiş durumda. Bizim vatandaşımız ise borç içinde, pazarda fileleri boş. Temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.
Vatandaşın kredi ve kredi kartı borçları 1 trilyon 589 milyar liraya yükseldi. Bu yaşanacak felaketin göstergesinden başka bir şey değil. İktidarın yanlış politikalarının sonucudur bu yaşananlar. Banklara borcunu ödeyemeyen 1 milyon 400 bin kişi icralık olmuş durumda. Bu adaletsizliğe karşı vatandaşımızın yanındayız. Temel gıdasını bile kartla borçlanarak alan vatandaşımızın derdini biliyoruz.
Sığınmacıları evlerine yollamak hiç zor değil. İktidar yanlış bir algı oluşturuyor. Biz bir yıl içinde hepsini geri yollayacağız. Vatandaş temel gıda ihtiyacını karışlayamaz durumdayken, sığınmacıları ekmeğimize ortak etmeyeceğiz. Zafer Partisi olarak vatandaşın dertlerinin çözümü olmak için geliyoruz…”










