Dolar 45,9049
Euro 53,4055
Altın 6.685,16
BİST 13.902,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 20°C

KILIÇARSLAN: DOĞAL AFETLERDEN KORUNMA KONUSUNDA İŞ DÜNYASININ DESTEĞİ ÖNEMLİ

KILIÇARSLAN: DOĞAL AFETLERDEN KORUNMA KONUSUNDA İŞ DÜNYASININ DESTEĞİ ÖNEMLİ
1 Ocak 2022 00:41

İŞ İNSANLARI PLATFORMU BAŞKANI KILIÇARSLAN: “DOĞAL AFETLERDEN KORUNMA KONUSUNDA İŞ DÜNYASININ DESTEĞİ ÖNEMLİ”

İş İnsanları Platformu Başkanı Avukat Emre Kılıçarslan, Türkiye’de yaşanan sel, deprem, çığ, heyelan ve orman yangınları gibi doğal afetler konusunda iş dünyasına düşen sorumluluklarla ilgili değerlendirmelerini aktardı.

Kılıçarslan, 2021’de Türkiye’de yaşanan sel, orman yangınları ve deprem gibi afetlerin yarattığı büyük tahribatın ve kayıpların göz önüne alınarak tekrar yaşanmaması için kamu, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının bir araya gelerek ivedilikle önlem alması gerektiğini ifade etti.

İklim değişikliği ve diğer tüm sebepler değerlendirilerek en kısa sürede gerekli altyapı çalışmalarının ve acil eylem planlarının kurgulanması gerektiğine dikkat çeken Kılıçarslan, “2022’de afetlerin maddi ve manevi yıkıcı etkilerine karşı daha hazırlıklı olmak zorundayız. Bu konuda yürütülen çalışmalar çok olumlu ancak yeterli olmadığı görüşündeyim. Geliştirilecek projeler ve yapılar konusunda özel sektör de elinden gelen gayreti göstererek ülkemize her anlamda destek vermelidir” diye konuştu.

İş İnsanları Platformu Başkanı, arama kurtarma, gıda, kıyafet yardımı ve yeniden inşa faaliyetlerinin çok önemli olduğunu ancak esas olarak çalışmaların potansiyel afet risklerini azaltmak ve güçlü afet yönetim politikaları oluşturmak konusunda yapılması gerektiğini vurguladı.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.