Dolar 41,4130
Euro 48,9638
Altın 5.032,26
BİST 11.331,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 23°C
Cts 21°C

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı Sözcüsü Hüseyin Ali Yücel Basın Açıklaması Yaptı

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı Sözcüsü Hüseyin Ali Yücel Basın Açıklaması Yaptı
24 Aralık 2024 18:38

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı Sözcüsü Hüseyin Ali Yücel Basın Açıklaması Yaptı 

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı Basın Açıklaması

Ankara İl Başkanlığı çatısı altında bulunan Belediye İşleri ve Yerel Yönetim Çalışmaları Komisyonu’nun çalışmaları hakkında bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenledik.

Bir süredir takip ettiğimiz belediye işçilerinin hak gaspına uğraması ve mobing ile işinden ekmeğinden edilmesine karşı başlattığımız mücadele bugün önemli bir somut adıma dönüşmüştür. Ankara İş Mahkemeleri’nde bugün ilk duruşması görülen işçi arkadaşlarımız dava sürecinde şahit olduk ve davaya tanık olan kişiler tehditle tanıklıktan çektirildiğini de gördük. Bu iş davalarının takipçisi olmaya ve başarılı sonuçlar elde edene kadar mücadelemiz devam edecektir.

Ne yazık ki hala Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinde çalışanlar mobing ve sürgün ile her gün mağdur edilmeye devam ediyor. Örneğin Gölbaşı ilçesinde ikamet eden çalışanlardan bazıları Çubuk ilçesinde görevlendirilmiş. Çalışanların işe nasıl gelip gittiği, sosyal hayatı asla yöneticilerin ilgi alanında değil.

Hiçbir çalışan görüş ayrılığı veya farklı sendika tercihi sebebiyle bu tip mobbinglere maruz bırakılmamalıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinin yöneticilerine ve düzen sendikalarına sesleniyoruz.

İşçilerin çalışma şartları günümüzde ortadayken, sendika üyesi olmanın tek avantajının mobbinge uğramamak olması normal midir? Sendikalar siyasetin arka bahçesi ve bazı kişilerin rant kapısı mıdır?

Ülkemiz yöneticilerine, meclisimize sesleniyoruz. Sendika kanunu değişmelidir. Sendikaların baraj uygulaması kaldırılmalıdır. Böylece çalışanlarımız, emekçilerimiz ve sermaye sahipleri gerçek sendikacılık ile tanışabilecektir. Bu sayede bazılarının pasta dediği rant kazançları olumsuz etkilenecektir ancak işçilerin çalışma şartları iyileşecek ve sonucunda vatandaşımız daha sağlıklı hizmet alabilecektir.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.