Yenimahalle Çevreci Pazarları Elektrik Üretiyor -HABER Mustafa AKGÜL

Çevre dostu projelerle söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, 5 ayrı mahallede bulunan pazar yerlerinin üstünü genişleterek GES kurarak enerjide ciddi bir Tasarrufn belgesi imzaladı.
 Pazar yerlerini çevreci ve enerji dostu atıklar haline getirerek, enerji tasarrufuna büyük katkı sağlayan Yenimahalle Belediyesi, Kardelen, Ergazi, İnönü, Kentkoop ve Batı Sitesi Mahallesi Pazar Yerlerinin üzerine yaklaşık 8 ay önce fotovoltaik güneş enerjisi panelleri yerleştirmişti. Toplamda 26 bin 394 metrekare alana 150 milyon maliyetle yerleştirilen enerji panellerinden 4.4 Megawattlık şebeke bağlantılı elektrik enerjisi üretimi yapılıyor.
Sayısını artıracağız
Başkan Yaşar, “Ülkenin içinde bulunduğu koşullar ve enerji harcamalarındaki artışta hepimiz izledik. Dışarıdan ithal ettiğimiz petrol ve doğalgaz ile enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanında konumlandırdığımız tesislerimizde elektrik enerjisi için ciddi para veriyoruz. Bu ağır maliyetten belediyemizi kurtarmak ve hizmet binalarımızın elektrik ihtiyacını karşılamak adına pazar yerlerinin üstünü kapatarak güneş enerjisi panelleri kurulduk. Bu pazarlarda üretilen enerjiden kalan ihtiyaç fazlasını TEİAŞ’a veriyoruz. Bu da belediye bütçemize katkı sağlıyor. Dört taraflı denizlerle döngü, içerdiği her ürünü üretmeye uygun olan, yeşil enerjiden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak doğamızı korumak ve enerji sarfiyatını azaltmak için önümüzdeki dönemde diğer pazar yerlerimizi aynı şekilde güneş enerjisi panellerini yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.
#MustafaAkgülEğitimciYazar
#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni
#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.
mustafaakgul06@gmail.com
 Tel:05052762754
 
 









 
  
 