Salim Çoruk’tan Peş Peşe Okul Saldırılarına Tepki: “Çocuklarımızın Güvenliği Kırmızı Çizgimizdir”

Salim Çoruk’tan Peş Peşe Okul Saldırılarına Tepki: “Çocuklarımızın Güvenliği Kırmızı Çizgimizdir”
İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün yaşanan ve 16 kişinin yaralandığı okul saldırısı ile bugün Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.
Siverek’te aralarında öğrenci, öğretmen ve bir polis memurunun da bulunduğu 16 kişinin yaralandığı saldırının ardından, bugün Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 8’i öğrenci, 1’i öğretmen olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının yaşanmasının toplumda derin bir üzüntü ve endişe yarattığını belirten Çoruk, peş peşe gelen bu olayların eğitim kurumlarının güvenliğini yeniden gündeme taşıdığını ifade etti. Çoruk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dün Siverek’te, bugün Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırılar hepimizin yüreğini dağlamıştır. Okullar; çocuklarımızın en güvenli olması gereken yerlerdir. Bu tür saldırılar sadece bireyleri değil, toplumun geleceğini hedef almaktadır. Huzurlu bir toplum, sevgiyle büyüyen ve kendini güvende hisseden çocuklarla inşa edilir.”
Toplumun tüm kesimlerine sağduyu çağrısında bulunan Çoruk, şiddetin her türlüsüne karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuklarımızın can güvenliği bizim en temel sorumluluğumuzdur. Gerekli tüm önlemler ivedilikle alınmalı, eğitim ortamları her koşulda güvenli hale getirilmelidir” dedi.










