Dolar 46,1190
Euro 53,2864
Altın 6.312,01
BİST 13.741,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 27°C
Az Bulutlu
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 24°C

Okullar Şehri Güzelbahçe’de “Eğitimde İdeolojik Dönüşüm ve Laiklik” Paneli

Okullar Şehri Güzelbahçe’de “Eğitimde İdeolojik Dönüşüm ve Laiklik” Paneli
18 Mart 2026 19:20

Okullar Şehri Güzelbahçe’de “Eğitimde İdeolojik Dönüşüm ve Laiklik” Paneli

Başkent Haber | İzmir

İzmir’in eğitim yoğunluğu ile öne çıkan ilçesi Güzelbahçe’de, eğitim politikaları ve laiklik tartışmaları önemli bir panelle gündeme geliyor. Güzelbahçe Emek ve Demokrasi Platformu (GEDEP) tarafından düzenlenen “Eğitimde İdeolojik Dönüşüm ve Laik Eğitimin Vazgeçilmez Önemi” başlıklı panel, 24 Mart Salı günü saat 19.00’da Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Panele, CHP İzmir 26. Dönem Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ile Veli-Der İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat konuşmacı olarak katılacak. Programın moderatörlüğünü ise Dr. Mustafa Torun üstlenecek. Etkinliğin, izleyici katılımıyla interaktif bir yapıya bürünerek adeta bir forum ortamı oluşturması hedefleniyor.

Panelde; eğitim sisteminde yaşanan dönüşüm süreci çok yönlü ele alınacak. Özellikle “eğitimde çok başlılık ve paralel müfredat”, “müfredatın bilimsel temellerden uzaklaşması”, “okullarda imam hatipleşme tartışmaları”, “karma eğitim konusu” ve “kız çocuklarının eğitimden uzaklaşması” gibi başlıklar detaylı şekilde masaya yatırılacak.

GEDEP tarafından yapılan davet açıklamasında, son yıllarda eğitim sisteminin laik ve bilimsel yapısından uzaklaştırıldığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: Türkiye’de eğitim sisteminin çağdaş ve seküler özelliklerinin aşındırıldığı, yerine daha dogmatik bir yapının inşa edilmeye çalışıldığı vurgulandı. Güzelbahçe’nin çok sayıda okul barındıran yapısıyla bu değişimleri daha yoğun hissettiği belirtilirken, panelde laik eğitimin önemi üzerine kapsamlı bir tartışma yürütüleceği ifade edildi.

Eğitimciler, veliler ve öğrencilerin katılımına açık olan panelin, özellikle laik eğitim konusundaki farklı bakış açılarını bir araya getirmesi bekleniyor.

 

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.