Dolar 41,9436
Euro 49,0046
Altın 5.734,98
BİST 10.208,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Az Bulutlu
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 18°C

Mamaklılar, Metroya Kavuşuyor

Mamaklılar, Metroya Kavuşuyor
18 Temmuz 2024 16:51

Mamaklılar, Metroya Kavuşuyor

ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan Başkan Şahin’e Ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ağırladı. Mamak Belediyesi ile ortak projeler ve ikili ilişkiler üzerine açıklamalar yapan Başkan Yavaş, Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi’nin ihalesinin 2 ay içinde açıklanacağının müjdesini verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de seçim vaatlerinden biri olan Kızılcaköy’deki Sanayi Sitesi’nin tapularının da önümüzdeki aylarda düzenleyecekleri törenle sanayicilere vereceklerinin müjdesini vererek, Başkan Yavaş’ı tapu dağıtım törenine davet etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i ziyaretinde Mamaklılara müjde üstüne müjde geldi. Mamaklıların dört gözle beklediği Dikimevi-Natoyolu Metro ihalesinin iki ay içerisinde gerçekleşeceğinin müjdesini veren Başkan Yavaş, Mamak’ta 83 bin metrekarelik bir alanda da yeni bir projeyi hayata geçireceklerinin altını çizerek, “Mamak yeni dönemde daha değerli hale gelecek” dedi.

Kızılcaköy Sanayi Sitesi tüm hızla ilerliyor

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Veli Gündüz Şahin’e Başkan Yardımcıları Ertan Işık, Erdoğan Doğan, Hüseyin Boran, Uğur Sarı ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. 25 yıl sonra Mamak’taki seçim başarısından dolayı, seçmene, parti yönetimine ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’den de Mamaklılara müjde gecikmedi. Şahin, seçim vaatlerinden biri olan Kızılcaköy’de 3 yüz hektarlık alanda hayata geçirilen sanayi sitesinin çalışmalarının hızla ilerlediğinin altını çizerek, önümüzdeki aylarda sanayicilere düzenleyecekleri törenle tapularının verileceğini kaydetti. Şahin ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Mamak’ta cemevine yaptığı katkılardan dolayı Mamak halkı adına kendisine teşekkür etti.

Mamak’ın sanayisi büyüyor

Mamak’ın önemli sanayi bölgelerinden biri olan Kızılcaköy Sanayi Sitesi, büyüme yolunda önemli bir adım attı. Genişleme ve modernleşme çalışmaları kapsamında sanayi sitesine yapılacak çalışmalar tüm hızıyla ilerlerken, 3 yüz hektarlık alanda hayata geçirilen proje kapsamında sanayi alanları, imalathane, depolama alanları lokanta, konaklama tesisleri, çok katlı mağazalar, iş merkezleri, otopark alanı, yeşil alanlar yer alacak.

Mamak metrosu yolda

Seçim sonrası Mamak’ta seçmenlerden gördükleri ilgiden dolayı mutluluklarını ifade eden Başkan Yavaş, “Seçimlerde gördüğümüz en güzel görüntülerden biriydi Mamak’taki. Belediyeler halkın belediyesidir. Bizim görevimiz de vatandaşın hizmetine koşmak, sorunları çözmek, vatandaşın her zaman yanında olmaktır. Beş yılın ardından oyları artırarak yeniden seçilmek, yaptığımız işlerin doğru olduğunu gösteriyor. Bizim çılgın projemiz yok. Acil ihtiyaçlarımız neyse onu yapıyoruz” dedi. Dikimevi-Natoyolu Metrosu’nun da ihalesinin açıklanacağının müjdesini veren ABB Başkanı Yavaş, “Metro ihalemiz açıklanıyor. İki ay süresi var. Askıda kaldıktan sonra iki ay içinde firmalar tekliflerini veriyorlar. İhalemiz açık olacak” dedi. Başkan Yavaş ayrıca Mamak’ta 83 bin metrekarelik alanda bir projeyi hayata geçireceklerinin de müjdesini vererek, projenin Mamak’ı cazibe merkezi haline getireceğini de sözlerine ekledi.

Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı

Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi, A1- AŞTİ-Dikimevi Ankaray Hattı’nın, Ankara’nın doğusuna uzatılmasını kapsayan, Abidinpaşa, Âşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşuyor.

Haber Editörü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.