Dolar 45,1833
Euro 52,7770
Altın 6.635,47
BİST 14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
19°C
Parçalı Bulutlu
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 7°C
Paz 7°C

KEÇMEK daha fazla insana dokunacak -HABER Mustafa AKGÜL

KEÇMEK daha fazla insana dokunacak -HABER Mustafa AKGÜL
22 Haziran 2024 18:59

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Belediye bünyesinde ücretsiz hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) eğitmenleriyle buluştu. Estergon Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Özarslan, “Kadınlarımızın istihdama katılması ve meslek edinmeleri için özel gayret göstereceğiz. Meslek edindirme kurslarımızın daha fazla insana dokunması için kurs merkezlerimizi günümüze uygun şekilde yeniden yapılandıracağız. Günümüzün ekonomik şartlarında, mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendiren, ev ekonomisine katkı sağlayan, güncel eğitim sertifikalarıyla donatılmış kadınlarımıza, gençlerimize ve her yaştan insanımıza umut kapısı olmayı hedefliyoruz. KEÇMEK, insanlarımızın geleceğe güvenle baktığı, nitelikli nesillerin yetiştiği bir merkez haline gelecek” dedi.

Türk kültüründe kadın önemli

Türk kültür ve inancında kadının önemli bir yere sahip olduğunu da söyleyen Başkan Özarslan, “Bizim inancımızda ve kültürümüzde kadın önemli bir yere sahiptir. Kadınlar mücadelecidir. Türk milletinin var olmasında önemli yeri vardır kadının. Sizler de kadınların hayatlarına dokunuyor ve onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Meslek sahibi olmak isteyen bireylerin umudu ve yol göstericisi oldunuz. Sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

64 branşta 4 bin 332 kursiyer eğitim gördü

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın başkanlığında, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve 14 kurs merkezinde eğitim veren eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, KEÇMEK’in yeni yapısına ilişkin bilgiler paylaşıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca 64 branşta 4 bin 332 kursiyere eğitim veren ve emeklerini yılsonu sergisiyle taçlandıran eğitmenlere teşekkür edildi. Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılında nitelikli bir koordinasyonla yoğun bir maratona başlanacağı kaydedilirken, eğitmenlerin merak ettiği sorulara da yanıt verildi.

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.