İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’dan Çiftçi İsyanı: “Tarıma ve Çiftçiye İhanet Etmeyin”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’dan Çiftçi İsyanı: “Tarıma ve Çiftçiye İhanet Etmeyin”
Başkent Haber | Ankara – 11 Ağustos 2025
İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle çiftçilerin yaşadığı mağduriyetlere ilişkin soru önergesi verdi.
Arslan, kendi arazisini iki yıl üst üste ekemeyen çiftçinin tarlasının bakanlık tarafından kiraya verilmesini öngören uygulamaya tepki göstererek, “Artık bütün tarlaları kiraya verebilirsiniz, çiftçinin girdi maliyetleri yüzünden ekecek gücü kalmadı” dedi.
TMO’da randevu çilesi
Çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu almakta büyük güçlük yaşadığını belirten Arslan, mahsullerini satacak yer bulamayan üreticilerin, iklim şartlarına rağmen protein değeri yüksek buğdaylarının TMO tarafından “ekmeklik” olarak kabul edilmediğini ve “yemlik” sınıfına indirildiğini söyledi. “Yemlik” olarak alım yapılmak istendiğinde ise depolarda yer olmadığı cevabının verildiğini aktardı.
Tüccara mecbur kalıyorlar
Buğdayını TMO’ya satamayan çiftçilerin tüccara yönlendirildiğini, tüccarın ise ürünü çok düşük fiyattan aldığını vurgulayan Arslan, “İklim krizine bağlı verim düşüşleri ve ithalata dayalı politikalar nedeniyle buğday üreticileri ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya” ifadelerini kullandı.
“Çiftçinin üzerinden elinizi çekin”
Arslan, “Çiftçinin üzerinden elinizi çekin, tarıma ve çiftçiye ihanet etmeyin” diyerek hükümete seslendi.










