Dolar 44,9292
Euro 52,7392
Altın 6.824,35
BİST 14.375,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 6°C
Cum 12°C
Cts 16°C

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan: Türk milleti, TBMM’den “Yoklukta Eşitlik Değil, Varlıkta Adalet İstiyor”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan: Türk milleti, TBMM’den “Yoklukta Eşitlik Değil, Varlıkta Adalet İstiyor”
11 Aralık 2023 13:40

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan: Türk milleti, TBMM’den “Yoklukta Eşitlik Değil, Varlıkta Adalet İstiyor”

İYİ Parti Ankara Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada;

“2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlamıştır.

Vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini karşılamaktan, sorunlarına çözüm getirmekten oldukça uzak olan Bütçe Teklifi; 85 milyonu doğrudan etkilemektedir. Memur, emekli, işçi, genç başta olmak üzere toplumun her kesiminin problemleri en aza indirilmelidir.

Memur maaşları en az yeniden değerleme oranı kadar artırılmalı, refah payı mutlaka verilmelidir. Birinci dereceye gelmiş kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları 3600’e yükseltilmelidir. Sadece çalışan kamu görevlilerine verilen 8 bin 77 TL’lik ilave ek ödeme emekli maaşına da yansıyacak şekilde düzenlenmelidir. Açlık sınırının altında maaş alan emeklilerin, ay sonunu getiremeyen asgari ücretlilerin maaşları gerçek veriler dikkate alınarak, sokağın beklentisiyle örtüşen bir şekilde artırılmalıdır.

Büyük haksızlıklara uğrayan, ekonomik zorluklarla boğuşan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını ortadan kaldıracak bir bütçe olması hepimizin arzusudur. 2024 yılı Bütçesi, Türk milletini gözetmeli; mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşamamıza vesile olmalıdır” şeklinde konuştu.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.