Dolar 42,0514
Euro 48,5023
Altın 5.409,86
BİST 10.971,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Haymana’da Şehit Emre Polat ve Halil İbrahim Yılmaz’ın Adı Yaşatılacak

Haymana’da Şehit Emre Polat ve Halil İbrahim Yılmaz’ın Adı Yaşatılacak
30 Mayıs 2025 16:28

Haymana’da Şehit Emre Polat ve Halil İbrahim Yılmaz’ın Adı Yaşatılacak

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, geçtiğimiz günlerde meydana gelen kaza sonucu şehit olan Jandarma personeli Emre Polat ve askerliğinin henüz 10. gününde birliğinde hayatını kaybeden Halil İbrahim Yılmaz’ın adının ilçede sonsuza dek yaşatılacağını açıkladı.

Başkan Koç’un verdiği bilgiye göre, Şehit Emre Polat’ın adı, Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden “Aslan Ağzı” adlı sokağa verilecek. Piyade Er Halil İbrahim Yılmaz’ın adı ise ailesinin yaşadığı “Kızıl Yokuş” sokağına verilecek.

Başkan Koç açıklamasında şunları söyledi:

“Şehitler diyarı olarak bilinen Haymana’mızda geçtiğimiz günlerde şehit düşen kardeşimiz Emre Polat’ın adını, görev yaptığı İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden ve hali hazırda ‘Aslan Ağzı Sokak’ olarak geçen sokağımıza vermeyi düşünüyoruz. Öte yandan Haymanalı hemşehrimiz Şehit Piyade Er Halil İbrahim Yılmaz’ın adını ise ailesinin yaşadığı ‘Kızıl Yokuş’ sokağımıza vereceğiz. Şehitlerimizin adını Haymana’mızda sonsuza dek yaşatacağız. Bu topraklar için canını veren kahramanlarımızın hatıraları her zaman kalbimizde olacak.”

Belediye yetkilileri, sokak isminin en kısa sürede resmî olarak değiştirileceğini ve yeni tabelaların yerleştirileceğini duyurdu. İlçe halkı ise kararı memnuniyetle karşıladı ve şehidin adının yaşatılacak olmasından dolayı Başkan Koç’a teşekkür etti.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.