CHP Mamaklı Kadınlar: Gözde Durmuş Yanlız Değildir

CHP Mamaklı Kadınlar: Gözde Durmuş Yanlız Değildir
Mamak’ta ikamet eden ve boşanma sürecinde olan Gözde Durmuş, uzun süredir maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddete artık dayanamayarak intihara teşebbüs etmişti ve halen yoğun bakımda.
CHP Mamak İlçe Başkanlığı Kadın Kolları kadına şiddete dikkat çekmek ve Gözde Durmuş’un hayata tutunmasına manevi destek vermek için basın açıklaması yaptılar.
Basın Açıklamasına; CHP Mamak Kadın Kolları Başkanı Özgül Ballanlı ve Yönetimi, CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Serpil Zülfikaroğlu, CHP Mamak İlçe Başkanlığı Yöneticileri, Mamak Belediyesi CHP Meclis Üyesi Adalet Ayten, Mamak Kadın Dayanışma Derneği, PSAKD Mamak Şube Yönetimi, Halkevci Kadınlar ve Mamaklı Kadınlar Katılım sağladı.
BASIN AÇIKLAMASI
Kadına Yönelik Şiddete Sessiz Kalmayacağız!
Ülkemizde kadına yönelik sistematik şiddet her geçen gün artarak devam etmektedir. Daha 9 ay önce Ayşenur Çınar’ın 4.kattan atlayarak hayatına son vermek istemesinin ve hala yoğun bakımda tedavi görmesinin acısı hala içimizde en taze şekilde dururken, ne yazık ki bu şiddetin en acı örneklerinden birine bir kez daha tanıklık ettik. Mamak’ta, boşanma sürecinde olan Gözde DURMUŞ, uzun süredir maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddete artık dayanamayarak intihara teşebbüs etmiştir. Şu anda hastanede tedavisi devam eden bu kadının yaşadıkları, toplum olarak içinde bulunduğumuz derin yarayı bir kez daha gözler önüne sermektedir.
Kadınların yaşam hakkı, özgürlüğü ve onuru her şeyin üzerindedir. Bu ülkenin kadınları, ne boşanmak istediği için ne de kendi hayatları hakkında karar verdikleri için şiddete uğramamalı, tehdit edilmemeli, yaşamdan koparılmamalıdır. Her geçen gün artan bu karanlık tablo karşısında susmayacağız, sinmeyeceğiz, alışmayacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Kadın Kolları olarak; şiddete maruz kalan tüm kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Mamak’ta yaşanan bu vahim olayın da sonuna kadar takipçisi olacağız. Kadının yaşam hakkının korunması için gerekli tüm yasal süreçlerin eksiksiz işletilmesini talep ediyoruz.
Kadınların eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam sürmesi için mücadelemiz sürecek. Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, adaletin gerçekten sağlandığı bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız.
CHP Mamak İlçe Kadın Kolları Başkanlığı










